Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2012. 12:48h.

Duran proposa que només Catalunya, Euskadi i Galícia siguin autonomies

"El més lògic seria configurar un Estat espanyol amb autonomia per a les tres comunitats històriques"

Duran proposa que només Catalunya, Euskadi i Galícia siguin autonomies

Duran i Lleida

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha suggerit a Catalunya Ràdio "reconduir" l'actual organització territorial de l'Estat, conservant només l'autonomia per a Catalunya, País Basc i Galícia i plantejant un cert "grau de descentralització" per la resta de comunitats.

Duran ha afirmat que "aquesta gent que se li cau la bava en parlar de l'Estat, li faria un gran favor a Espanya si la reconduís des de la perspectiva autonòmica". "El més lògic seria configurar un Estat espanyol amb autonomia per a les tres comunitats històriques" de Catalunya, País Basc i Galícia, i amb "un grau de descentralització notable per a la resta", evitant així tornar a l'"Estat unitari" del franquisme.

"El racional seria reconduir l'Estat de les Autonomies, deixant al País Basc, Catalunya i Galícia i buscant una fórmula de descentralització per a la resta", ha insistit Duran, segons el qual fins i tot a França, Portugal o Xile es plantegen debats semblants.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#29 Pau Miserachs, Barcelona, 11/07/2012 - 22:36

Aquesta vegada estem d'acord, mentres Catalunya no sigui independent. Ja ho va dir Josep Tarradellas. Res no ha canviat. Només han passat 33 anys des de l'Estatut de 1979.

#28 Marinaleda, Barcelona, 11/07/2012 - 14:13

Y Andalucía y Canarias y País Valencià y Baleares y Asturias también tienen cada uno en su grado su historia y son zonas con una fuerte identidad. Pero es verdad que cosas falsas como la Rioja o Murcia, incluso Madrid, que se hicieron solo paraque el café fuese para todos "deixin de fer comèdia"

#27 BEJOTA, BARCELONA, 11/07/2012 - 13:51

SR. DURANLE RESUERDO QUE GLICIA VOTÓ EL ESTATUTO UN 20todos las no se votaron con un 51% son concesiones administrATIVAS.

#26 El azote de los necios, Barcelona, España, 11/07/2012 - 13:30

La idea no es mala, Cataluña, el País vasco y Galícia quedarían como únicas comunidades autónomas pero deberian devolver ciertas competencias al Estado... no me parece tan mal....Duran i Lleida es catalanista pero no un traidor como se ha convertido mucha gente, olvidándose de quienes son.

#25 Fran, Llinars, 11/07/2012 - 11:51

jajajaja, València te molta més història que CAtalunya com a ens identitari, i el mateix Navarra vers Euskadi. Els catalanistes van bramant a la lleugera i es queden tant amples.