Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2010. 20:03h.

Duran qüestiona el paper dels sindicats

El líder d'Unió afirma que "cada cop hi ha menys confiança dels treballadors en les centrals sindicals"

Duran qüestiona el paper dels sindicats

Josep Antoni Duran i Lleida amb Catherine Ashton, representant de la política exterior de la Unió Europea

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, qüestiona en la seva darrera carta setmanal el poder dels sindicats. "Dimarts -afirma- els sindicats es van manifestar a les principals ciutats de l’Estat, no sé si en contra del govern o en defensa de les pensions, o per ambdós motius alhora. Algú comenta que la feble resposta sindical té a veure amb el poc interès que els propis sindicats van posar en la protesta per si s’entenia que era contra el govern de Zapatero. Altres simplement creuen que la resposta ha estat per sota del que calia esperar perquè cada cop més hi ha menys confiança dels treballadors en els sindicats".

Duran, d'altra banda, proposa la seva pròpia recepta per a sortir de la crisi: "a treballar; deixem-nos de retòrica i passem de les paraules als fets. Tenim tres prioritats: abordar la reconversió del sector financer perquè flueixi el crèdit que continua mancant a les empreses i als treballadors autònoms; reduir el dèficit públic centrant-nos bàsicament en despesa corrent i proposar mesures per incentivar l’ocupació en general i, en particular, en aquells sectors que poden ser nínxols de nous llocs de treball immediats, com són els camps de la rehabilitació dels habitatges, del turisme i de la dependència".

El número dos de CiU lamenta també que dimarts passat, amb la reunió celebrada pel Govern amb les forces polítiques "vaig quedar una mica sorprès tant per les formes com pels continguts del document" perquè el document lliurat "realment era un paper pobre, sense cap mesura concreta, on el govern -que és qui ha de governar- no es mullava, llevat de quatre generalitats". En la seva opinió, "Elena Salgado, segueix entestada a afirmar que a finals del 2010 a Espanya hi haurà creació d’ocupació neta. Tant de bo que sigui així, però temo molt que s’equivoca. Si m’equivoco jo, seré el primer a celebrar l’error".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 currante, BCN, 28/02/2010 - 11:52

no es que lo diga UNIÓ, es que ni los trabajadores (los que quedan) creemos en los sindicatos, SINDICALISTAS LIBERADOS PARÁSITOS, volver a vuestras empresas a dar el callo, a sufrir ERES, despidos y lo que haga falta, fuera subvenciones y tanto chupar !!!

#6 pepillo, barcelona, 28/02/2010 - 00:21

Güemes, el Consejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid, decía el otro día que los liberados de su departamento costaban 30 millones, 5 mil millones de pesetas al año. Claro, el tío sale a bronca diaria , organizada por los sindicatos.

#5 joan, barcelona, 27/02/2010 - 20:14

dons esta ben clar ,rebrre subvencions, tot una serie de parasits viure del momio,i qui dia pasa any empeny.

#4 Ramon, Barcelona, 27/02/2010 - 10:55

Si no fos pels mestres i pels periodistes, els sindicats seria el pitjor que tenim.

#3 Julio, Barcelona, 27/02/2010 - 09:59

En un e-mail d esos que circulan, dice que en España hay 300.000 sindicalistas liberados. Si es verdad, creo que este país no tiene arreglo.