Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2012. 11:53h.

Duran renega del suport de la Lliga Nord a la independència

"Ens fa perdre credibilitat i guanyar més enemics que amics"

Duran renega del suport de la Lliga Nord a la independència

Duran i Lleida

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, considera que "de la mateixa manera que no hem de fer cas de les provocacions, també hem d’evitar deixar-nos entabanar davant de certs elogis o amb determinada projecció internacional del nostre debat".

"Que la Lliga Nord italiana avali el procés sobiranista català no solament no m’impressiona, sinó que crec que no ens va bé. A nivell europeu, rebre l’aval de segons qui ens pot fer perdre credibilitat i fer-nos guanyar més enemics que amics", indica.

"Si el que passi a Catalunya ha d’estimular els lliguistes italians o els corsos francesos -per citar dos casos-, ens ho posa tot més difícil en el si de la Unió Europea. Tampoc ens hauríem d’enlluernar pel fet que certa premsa internacional parli de nosaltres. És normal que hàgim adquirit notorietat, però cal saber destriar el gra de la palla", recomana.

"Qui més espai ens dedica és la premsa anglosaxona, que presenta la nostra causa com un element institucional desestabilitzador que, sumat a l’econòmic, projecta ombres profundes sobre Espanya. Però que ningú no s’enganyi. No és que estiguin al nostre favor, és que estan contra l'euro. Hi han estat sempre i ara ho aprofiten", conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Carrasclet, Castellbell i el Vilar, 07/10/2012 - 08:25

Felicitats Duran. Aquesta vegada hi has tocat. Feixisme ni a casa ni enlloc!!

#7 Alba, Bcn, 06/10/2012 - 22:44

És lògic. La Lega Nord que per cert té més suport a Padania que Mas a Catalunya és identitaria i lluita per la gent de casa. CiU ha fet que avui Catalunya esté plena de immigrants.CiU y la Lega són molt diferents. Però Catalunya no és CiU...així que el que diga Duran no té importancia

#6 Xiulet, Collsuspina, 06/10/2012 - 15:02

Per primer cop a la vida dono raó a n'en Duran.
La Lega es populista i amb tendéncies xenófobes.
l'independentisme català es democràtic, obert i integrador.

#5 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 00:21

Lo que es innegable es que la imagen que hay en Bruselas de Bossi y Mas es muy similar...

#5.1 Carrasclet, Castellbell i el Vilar, 07/10/2012 - 08:27

Això és el que us agradaria als qui voleu seguir xuclant de la mamella?

#5.2 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 07/10/2012 - 09:49

Los que chupan al ritmo del 3% seguro que este asunto le es completamente indiferente, no obstante basta ponerles a ustedes una bandera delante para que no les duela a vds. el pezon...Cada pueblo tiene lo que se merece, les deseo la mejor de las suertes como Estado secesionado, de verdad.

#4 llepet, Pirineu, 05/10/2012 - 19:37

El mateix pensava jo el dia que vas venir tu Duran a la mani del 11 set.Segons quins soports, millor no temir-los, no sigui que ho acabeu descafeinant tot