Política · 8 de Juny de 2014. 09:53h.

Duran renunciarà a ser secretari general de CiU

Serà candidat a les eleccions catalanes si Mas les convoca amb caràcter plebiscitari, segons El Periódico

Duran renunciarà a ser secretari general de CiU

Duran, amb Mas, en una roda de premsa

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha decidit dimitir del seu càrrec com a secretari general de CiU com a conseqüència del procés sobiranista, segons informa El Periódico. D'aquesta manera, Duran no repetirà com a portaveu al Congrés. Serà candidat a les eleccions catalanes si Mas les convoca amb caràcter plebiscitari.

Duran i Lleida presentarà la seva renúncia després de la coronació del rei Felip VI com a secretari general de CiU i com a president de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés. El diari també apunta el tràmit successori del rei Joan Carles com a possible causa d'aquesta decisió del polític democristià. L'abstenció de CiU la setmana que ve al Congrés hauria esgotat la paciència del dirigent.

El president d'Unió només ha compartit aquesta "reflexió personal" amb el seu entorn més pròxim, verbalment i fins i tot per escrit. Meditava fer aquest pas desde la Diada del 2012, quan Mas va avançar les eleccions i va perdre 12 diputats.

Entre els confidents de Duran hi ha l’encara líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha intentat dissuadir-lo en considerar que "ets l’únic pont que queda per reconduir el conflicte català".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 Cataluña se rompe, CIU también, Bcn Españolaza, 09/06/2014 - 19:17

Durán dice que se va, Unió no dice nada: hoy Convergencia se parece más a ERC. Mas tardará un poco más en marchar. Será cuando la Guardia Urbana le acompañe a su casa, inhabilitado y avergonzado, para ser recordado como el Presidente que dividió y arruinó a los catalanes.

#26 ambaixadorCAT, UK, 09/06/2014 - 11:49

em sembla una notícia excel·lent. A tots els que diuen que CiU s'està escagarrinant els convido a analitzar per què Duran fot el camp.

#24 viro, matadepera, 08/06/2014 - 21:26

Pobre home!! Preperanse per si el Gobierno español necesita "un hombre de confianza" arribat el 9 N.
.. ja sabeu quant l'hi agrada canviar de jaquetes

#23 Pan con tomate y jamón, Ultramort, 08/06/2014 - 20:56

La cosa se está aclarando, antes de C's, todos separatistas, el pp colaboraba. Solo falta el PSUC, y entonces se verá la realidad de Cataluña, no es extraño que odien a C's. Endevant Albert!!!

#22 mike, lleida, 08/06/2014 - 20:10

Esta clar que Convergencia no el deixara posar de candidat a les autonòmiques. Això sí que seria un suicidi...