Política · 2 d'Agost de 2014. 14:25h.

Duran revela que Pujol li va oferir la presidència de la Generalitat

A canvi de la fusió entre Unió i CDC

Duran revela que Pujol li va oferir la presidència de la Generalitat

Una imatge d'arxiu de Duran i Lleida amb Jordi Pujol

El líder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat aquest dissabte que el llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, li va oferir ser candidat a la presidència a canvi de la fusió entre CDC i Unió.

“Duran no deixa Unió, no la deixarà mai. Unió ha de continuar, i defensaré sempre la seva continuïtat. Si no vaig voler renunciar a Unió, si no vaig acceptar la fusió amb Convergència quan el president Pujol me la va proposar perquè jo pogués ser candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, menys ho faré ara”, ha apuntat.

En el tradicional esmorzar d’estiu celebrat per la comarcal d’Unió del Baix Empordà, Duran i Lleida ha sortit al pas de les especulacions sobre el seu futur polític, apuntant que “des dels 22 anys que milito a UDC i mai militaré en un altre partit”.

El dirigent del partit socialcristià ha explicat que ja han iniciat els primers contactes amb el món empresarial, social i universitari per convertir Unió en una opció de centre molt més sòlida, ha dit. Duran ha apostat per una proposta política, econòmica i social “molt diferent a Esquerra”.

”A finals de novembre farem aquesta reflexió pública, fruit del treball que hem engegat, en unes jornades". “Trobem molta gent disposada a venir”, ha afegit.

En aquest sentit, ha assenyalat que “després de la reflexió pública i de les jornades veurem que seria bo si es pot articular un moviment polític que juntament, i més enllà d’Unió, faci possible cobrir aquesta centralitat”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 Marc, Mataro, 05/08/2014 - 19:40

Pere Quart quan, en rebutjar la concessió de la Creu de Sant Jordi, va dir que ja era prou creu tenir Pujol com a president.

#11 Nitito-Tirito, Osaka, 03/08/2014 - 14:34

L'única justicia basada en la ética és la japonesa: Quan un líder és descovert amb malifetes, senzillament es fa l'hara-kiri. Salva el seu honor i mor amb dignitat. Mirar de fugir d'estudi mitjançant advocats de prestigi és de covards i xorissos de naixement. Tot el menyspreu per a ells..

#10 Josep-Maria, Barcelona, 03/08/2014 - 12:55

Fa molt pocs dies, Duran denunciava els qui abusant de la situació fan llenya de l'arbre caigut de Pujol.
Doncs en dir que Pujol li va fer aquella oferta, Duran fa l'abús que denunciava; perquè és clar que no ho hauria pas dit si Pujol no estigués com està.
Duran: ni vergonya ni escrúpols

#9 Mariona, Rubi, 03/08/2014 - 12:18

Sr. Duran: "¿por qué no te callas?". Dius que mai
militaràs en un altre partit........ que no pugui
pagar-te l'estada al millor hotel de Madrid, oi?

No he votat mai a Convergència, però el que estàs
fent, senyor Duran, te un nom: TRAIDOR.

#8 gausfredecabrera, desdel castell, 02/08/2014 - 20:58

Indepes recalcitrants, com més aviat us n'adoneu menys patireu: a la dreta europea el 'pedigri' internacional el té UDC --per això Duran pot dir el que diu. I no malpenseu, no tinc carnet, només llegeixo quelcom més que la premsa estelada.