Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2014. 12:55h.

Duran revela una trobada d'Ortega i Soraya a la Moncloa

Després de la reunió entre la vicepresidenta del Govern espanyol i el conseller Homs

Duran revela una trobada d'Ortega i Soraya a la Moncloa

Ortega, en una imatge d'arxiu

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat el “diàleg”, pocs dies abans del previsible “no” del Congrés a la consulta sobiranista. En aquest sentit, ha destacat que els contactes amb el Govern espanyol "afortunadament no s'han perdut”. I és que ha revelat una trobada entre la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, amb Soraya Sáenz de Santamaria, després que aquesta ja es reunís amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

Duran, en la carta setmanal adreçada als militants d’Unió, assegura que els tres diputats del Parlament que defensaran la consulta a Madrid “no estaran sols. Altres catalans també prendrem la paraula per defensar una voluntat àmpliament compartida a Catalunya: que ens deixin votar per expressar que volem un futur diferent al present”.

Passat el debat -afegeix- “la votació expressarà com s'ha perdut un cop més una oportunitat pel diàleg”, per això “caldrà insistir a reprendre’l”. “És cert que aquesta setmana hi ha hagut un contacte casual per part del govern català a través del seu conseller de Presidència amb la vicepresidenta del govern central. Aquests contactes afortunadament no s'han perdut”, recorda.

“A vegades, amb exposició pública; d'altres, amb discreció, com ara fa un parell de setmanes a la Moncloa entre la vicepresidenta de l'Estat i la de la Generalitat, però caldria anar més enllà. I ja ho he dit reiteradament: per part nostra hi ha plena predisposició”, ha explicat.

“Si el diàleg en política sempre és necessari, aquests dies l'acord del govern de CiU amb el PSC al voltant del BCN World ha donat fruits positius. Sempre he defensat que per a Catalunya seria bo acordar amb el PSC les qüestions més rellevants. Acords que, sense ser excloents, ni exclusius, donin estabilitat a qüestions centrals, com hauria de ser també la llei electoral”, considera.

D’altra banda, Duran ha criticat el discurs del cardenal Rouco Varela durant el funeral d’Adolfo Suárez, en el qual va fer esment a la Guerra Civil. “’M’he mossegat la llengua per no reaccionar amb una declaració precipitada”, ha dit abans d’afirmar que “digui el que digui, pensi el que pensi el cardenal Rouco, l’Església té clar que Catalunya com a nació té dret a existir”.

Duran, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Poca-solta masclista, Barcelona, 04/04/2014 - 20:37

Segur que només van parlar de roba

#5 santsenc, Vila de Sants, 04/04/2014 - 15:52

A aquest senyor li agrada viure al Palace. Encara te esperances de ser un ministre espanyol.

#4 Núria Espert:"La independència portarà molt dolor", "La independència portarà molt dolor"..., 04/04/2014 - 15:39

L'actriu CATALANA Núria ESPERT...(DIXIT)... :

1) "La independència portarà molt dolor i èxode"...

2) L'actriu CATALANA carrega contra el "procés
INSURRECCIONAL i SEDICIÓS" dels
separatistes ...

3) assegura que és "difícil no ser separatista a Catalunya" ...#########~~~~#######

#3 qué trauma tienen con la sentencia del TC !!! ...., qué trauma tienen con la sentencia-TC..., 04/04/2014 - 15:17

1) qué trauma tienen los SEPARATISTAS con la sentencia del TC !!! ...

2) pobrecitos !!! ... ,
normal, han visto que su estrategia habitual de chantajear al gobierno de turno tiene sus limitaciones (= LÍNEAS ROJAS).

3) El TC está para EVITAR las ILEGALIDADES ...

##########~~~~~~~~~#########

#2 La "ASSEMBLEA" catalana PROVOCARÁ ................, La "ASSEMBLEA" catalana PROVOCARÁ ......, 04/04/2014 - 15:06

1) La "ASSEMBLEA" catalana PROVOCARÁ un escenario INSURRECCIONAL y de GOLPE de ESTADO,con la "proclamación" de La "República catalana" el 23 de abril de 2015.

2) Los SEPARATISTAS tomarán por la FUERZA TODAS las INFRAESTRUCTURAS,POLICÍAS autonómica y del Estado, PUERTOS,AEROPUERTOS,ADUANAS...