Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2009. 22:26h.

Duran suggereix Mas donar per tancat el tema del finançament

El líder d'Unió admet que "possiblement tots ens hem equivocat"

Duran suggereix Mas donar per tancat el tema del finançament

Duran, amb Llibert Cuatrecasas, a l'escola d'estiu de UDC

El líder d'Unió, Josep Antoni Durani Lleida, ha assegurat en la seva intervenció a la cloenda de la XVI edició de l’Escola d’Estiu Manuel Carrasco i Formiguera d’aquest diumenge a S’Agaró, que “dono per acabat el debat del finançament perquè el que havia de dir sobre finançament ja ho he dit. Hi ha el que hi ha, evidentment no estem d’acord amb el que ha fet el govern. Entenem que el govern hagi acceptat l’acord, però sabem que no compleix l’Estatut".

"El president Montilla diu amb contundència a La Vanguardia que el model compleix tot l’Estatut i, en canvi, un altre membre del tripartit, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, diu a l’Avui, que no. Sincerament, això potser ens hauria de fer pensar que possiblement tots ens hem equivocat, perquè si l’Estatut s’ha fet perquè a partir del text no hi hagués mai més interpretacions i Madrid s’hagués de sotmetre al text i mai més tenir problemes, -i ja els té el tripartit a l’hora d’interpretar-lo-, vol dir que segurament no obstant totes les energies que vam destinar a fer-lo no ho vam fer prou bé”.

Duran ha dit que “respectem l’acord, però no el podem fer nostre. No perquè no l’haguem negociat nosaltres, sinó perquè no està ben negociat i perquè no respecta l’Estatut. Per fer un model que no el respectés, hagués estat millor no fer el nou Estatut. El temps ens donarà la raó”. I ha afegit que “amb aquest acord s’enganya no només a Catalunya, sinó a totes les comunitats autònomes. Per tant, ja es veurà, ja tindrem prou temps per analitzar el per què de la nostra oposició a l’acord de finançament i per què tenim raó. Per tant, insisteixo: no tinc cap interès a continuar parlant del finançament”.

A més, ha assegurat que “no és veritat que CiU hagi practicat una cultura de no unitat. L’unitat que no hem pogut mantenir tots plegats en el finançament, demano que la tinguem quan afrontem la sentència de l’Estatut. Unió i CiU no han llançat per la finestra -ni volem fer-ho- el capital de la unitat. Fa quatre dies que des de l’oposició ens hem posat d’acord sobre la llei d’ensenyament. Mai en la història d’aquest país l’oposició havia facilitat al govern un consens en una llei fonamental com la de l’educació".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Guillém de Varòic, Varòic, 27/07/2009 - 12:09

No ha passat ni una setmana i el tema del finançament ja s'está girant contra el tripartit. Ja tenim al mateix Ridao reconeixent que no cumpleix el que diu l'estatut. Donç, Sr. Duran, ara és quant cal ficar el dit a la nafra.

#5 lia, lleida, 27/07/2009 - 10:36

Escolteu bé tot, però tot el que diuen els personatges. Saber llegir és molt bo per a les interpretacions dels articles.

#4 Robert, Tàrrega, 27/07/2009 - 09:58

Un altre error ... I encara no plegueu!!! Si us plau, el Tripartit només perdrà eleccions kuan tu, Mas, Puig, Pujol, FOTEU EL CAMP. Sou història i necessitem gent nova. "Vusaltres" ja no teniu credibilitat. La CRISIi, saps el que és? Tu no la pateixes.

#3 Montserrat, Lleida, 27/07/2009 - 06:48

Com diu en Duran, aquesta comèdia no escau a CIU ja que ells sempre s'han venut per un plat de llenties. De vegades, fins i tot, per una cullerada.

#2 Dani, Lleida, 27/07/2009 - 05:39

DURAN NO HA DONAT EL TEMA PER ACABAT, NO MANIPULEU, HA DEIXAT BEN CLARA LA SEVA POSICIÓ (LA QUE HA TINGUT CIU RESPECTE AL FINANÇAMENT DES DEL PRIMER DIA QUE ES VA SABER).