Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2012. 09:14h.

Duran veu la relació entre Catalunya i Espanya "pitjor que malament"

El líder d'Unió assegura que "hi ha un sentiment creixent d'allunyament"

Duran veu la relació entre Catalunya i Espanya "pitjor que malament"

Duran, en la presentació del llibre a Madrid

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat que "les relacions van pitjor que malament". Entre d'altres coses, considera que "la sentència de l'Estatut ha deixat una empremta negativa en la societat catalana".

En aquest sentit, ha indicat que "a Catalunya també hi ha un sentiment respecte a les infraestructures de menyspreu cap a les nostres peticions". "Hi ha un sentiment creixent d'allunyament d'Espanya. Restablir els ponts, perquè no sigui així, és part del nostre treball", ha assegurat.
 
Tot seguit, Duran ha exclamat que "cal prendre seriosament Catalunya. El Govern no es pren prou seriosament Catalunya". "La relació entre Catalunya i Espanya segueix sent una assignatura pendent. Hi ha d'haver comprensió a Madrid", ha recomanat.

Així mateix, ha indicat que a Catalunya perviu el sentiment que hi ha una certa "falta de comprensió i menyspreu" als plantejaments que es fan des d'allà, i que, segons ell, són bastant raonables.

Durant la presentació del seu nou llibre Cartes de navegació. Per un nou rumb, ha explicat que "està a mig camí entre la crònica parlamentària i el diari". Són, ha afegit, cartes que penja cada setmana al web d'Unió, un costum que va aprendre de l'ex dirigent xilè Ricardo Lagos.
 
Duran i Lleida ha explicat als presents que 'Cartes de navegació' consta de quatre punts cardinals: "Catalunya, Espanya, l'economia i els valors" i "reflecteix una mica les contrarietats de quatre anys perduts", és a dir, la darrera legislatura del PSOE.

El portaveu parlamentari creu que si s'hagués fet cas a les propostes de CiU "la situació seria diferent", perquè "la primera legislatura de Zapatero ens cansem de repetir que davant la barra del PSOE, creixíem sobre peus de fang".
 
En el cas dels temes econòmics, Duran ha insistit que "el PSOE no va fer bé les coses" però ha advertit que "tampoc el PP no va fer els seus deures". "Sempre busquen més l'interès partidari que el comú. Cal pensar més en les properes generacions que en les pròximes eleccions", ha aconsellat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 angel, krddu, 18/02/2012 - 21:05

serà una broma d´aquestes, com el de sempre.

#15 Vicenç, Badalona, 17/02/2012 - 12:21

Les relacions amb Espanya, estan cada vegada pitjor per que tenim uns representans a Madrid, que no saben o no volen defensar a Catalunya com cal i ja estem acostumats a la manca d'empenta d'en Duran i companyia, autèntiques lloses, anulant el procés reivindicatiu que necessitem.

#14 jajjajjaajaaa, Barcelona, 16/02/2012 - 17:31

la ruina del pais es CIU....33 anys d´estira i arronsa.......els divendres treiem l´estelada i el dilluns pactem amb el PP..........

#13 Pere, Pirineu, 16/02/2012 - 17:07

El sindicat nacionalista del coto-fluix(CyU) amb els seus pactes espanyolistes ja ha aconseguit dos objectius: Multa pel cat a les matricules, i l´eix mediterrani ja no es el prioritari........això a dos dies del pacte....... El que ens espera companys....

#12 Eduardo González Palomar , Manlleu (Barcelona), 16/02/2012 - 16:21

¡El socorrido recurso que suele formar parte del repertorio más florido en un curtido político, extender una densa cortina de humo que, aplicado a este caso concreto, envuelva al pueblo raso que está que bufa contra el Govern de Catalunya!

#12.1 lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 16/02/2012 - 18:15

Està que bufa i els vota majoritàriament....bona bufera !