Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2015. 21:37h.

Duran veu una campanya de CDC per defenestrar-lo

"Espero que hi hagi reconciliació, però són moltes coses"

Duran veu una campanya de CDC per defenestrar-lo

Una imatge d'arxiu de Duran i Lleida amb Mas

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en declaracions a 8 al dia ha considerat "innecessari l'episodi" sobre la votació diferent de CDC al Congrés i veu una campanya contra ell. "No em tombaran", ha dit.

Duran i Lleida ha explicat la seva versió dels fets d'aquest dimarts, després que CDC i UDC votessin diferent en el pacte antigihadista de PP i PSOE. Segons Duran, quan populars i socialistes li van oferir adherir-se al pacte va dir que no, "perquè estic tip que ens convidin a darrera hora".

Ara bé, ha afegit, que més enllà de les formes, en qüestions de terrorisme, CiU n'estaria al costat. Per Duran, això implica que, "tàcitament, estava dient que ho acceptaríem a tràmit" per poder debatre esmenes i incloure-hi modificacions al pacte PP-PSOE.

Així ho va explicar al CENF de la setmana passada, ha assenyalat, "i així ho vaig entendre fins a un minut abans de votar". Duran denuncia que, "en el darrer segon, després que Pere Macias (CDC) digués que sí, hi va haver trucada del nucli CDC per dir que s'hi abstinguessin".

Pel portaveu de CiU al Congrés, aquest episodi posa en dubte la utilitat de les reunions de grup entre CDC i UDC. "No ens porta enlloc. Si ens hem de separar, que sigui per una qüestió important, qui hagi buscat separació que ho expliqui", ha destacat.

El líder d’Unió ha anat més enllà perquè ha denunciat una campanya per defenestrar-lo, tot i que avisa que no el tombaran. "Tant de bo puguem continuar molts anys junts. Espero que hi hagi reconciliació, però són moltes coses", ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Sessa, Barcelona,, 13/02/2015 - 00:14

Voleu dir que tanta critica a Duran, i a UDC no respond a un posicionament de C D C , per amagar els seus propis problemes que son molts !!!

#17 Pepet, Sabadell, 12/02/2015 - 13:34

Senyor Duran, ja fa temps que se l'ha avisat de que el millor que podia fer era deixar la federació i vos no en vareu fer cas; ara ja serà massa tard pels interessos del seu partit; en Mas en sortirà beneficiat i UDC haurà decebut els seus votants.

#16 Joan, Barcelona, 12/02/2015 - 12:50

Fa anys vaig llegir que el lideratge de Mas dins de CiU tenia dos grans entrebancs: l'ombra de Jordi Pujol (i el 'successor' Oriol Pujol) i Duran i Lleida. És evident que enguany Mas ha decidit fer neteja de veritat.

#15 Joan, Barcelona, 12/02/2015 - 12:48

El dia que UDC es presenti a eleccions en solitari m'agradarà veure si revaliden els alts càrrecs que tenen ara mateix, que són clarament excessius en relació a la seva força real: Espadaler, De Gispert, Ortega, Duran, Pelegrí, etc...Ser el problema de CiU els ha donat molts rèdits.

#14 Joan, Barcelona, 12/02/2015 - 12:42

Duran és la personificació d'aquella dita que fa: si vols controlar el problema, converteix-te en el problema. Ja porta massa temps vivint de ser el problema de CiU.