Publicitat
Política · 7 de Maig de 2010. 17:23h.

Duran vol ser ministre

Aposta per un govern de concentració

Duran vol ser ministre

Imatge d'arxiu de Duran i Lleida parlant amb Zapatero al Congrés

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha plantejat aquest divendres, en un apunt al seu bloc, substituir l'actual executiu per un "govern [espanyol] ampli" d'aquelles forces que tenen denominadors comuns en matèria econòmica –entre elles CiU, el que li donaria l'oportunitat de ser ministre-, perquè actuï contra la crisi i després convoqui eleccions anticipades. En la seva carta-web als militants d'UDC, Duran ha opinat que caldria una moció de censura que provoqués la formació d'aquest govern format per diversos partits, tot i que no ha concretat quins.

El també secretari general de CiU ha subratllat que aquesta moció no hauria de servir perquè el PP prengués el poder, sinó per ocupar-se de la crisi i després convocar eleccions. Duran ha subratllat que l'economia espanyola no és la grega "ni de bon tros, i per tant no necessita cap operació de rescat, però sí que necessita fer uns deures que no es poden ajornar i que, en canvi, es van allargant en el temps".

"La retòrica i l'optimisme de Zapatero", ha afirmat, "ja no serveixen per tranquil·litzar els mercats ni la societat". Al seu parer, en la societat s'ha instal·lat una "gran desconfiança" envers Zapatero, però tampoc acaba de convèncer l'alternativa del PP i de Mariano Rajoy.

Davant d'això, el secretari general de CiU s'ha preguntat si cal convocar eleccions, però ha opinat que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no ho farà.

També ha rebutjat una moció de censura que només servís perquè el PP governés. Però ha apuntat una tercera possibilitat: "I si fos per provocar un govern ampli entre les forces polítiques que tenim denominadors comuns amb relació al que s’ha de fer i que, a més convoqués eleccions anticipades d’aquí a pocs mesos? Si justament el motiu de la moció de censura fos aquest i no donar peu a la possibilitat que l’alternativa prengui ara el poder, potser seria l’ideal".

De fet, segons Duran, hi ha molts sectors econòmics que ho comencen a demanar. Però ell mateix ha dubtat d'aquesta possibilitat tenint en compte que ni PP ni PSOE són capaços de posar-se d'acord sobre el pacte d'Estat que CiU porta mesos reclamant. "Tot sembla impossible, massa impossible", ha indicat. El líder d'UDC s'ha referit a la reunió entre Zapatero i Rajoy, on "es va solemnitzar una vegada més el desacord".

Al seu parer, dóna la sensació que "no hi ha solució política que traslladi confiança als mercats". I això és el que ens fa mal, i molt. Ens fa vulnerables i és el que no acaba de veure Rodríguez Zapatero perquè no li interessa", ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 sulfuro sulfuro, Barcelona, 09/05/2010 - 20:56

Gran Coalicion: PSOE (tras echar a Zp y sus boys a la calle) y PP (previa depuración) o, peor,concentración
Con tal de echar a los de ahora, también en Cat, admitiría que Durán se salga con la suya y sea ministro aunque, como dijo aquel, sea de marina

#15 josepxicot, barcelona, 08/05/2010 - 21:49

Independent que vulgui ser ministre,la mo
ciò de censura,es una acciò legal i neces
saria,si no surt,farà quedar malament als
que recolsen a ZP i a les properes elecci
ons ja ho pagaran,si no es presenta es
demostra que no hi ha una alternativa a
ZP

#14 Terraxa, Terrassa, 08/05/2010 - 17:38

És com l'Iznogud. Té una obsessió malaltissa per un despatx ministerial. Quan era petit, als "hermanos" ja els deia que de gran volia ser ministre. Acabarà fitxant pel PP, ja que el seu mossèn li diu que no és pecat.

#13 Anna, Lleid, 08/05/2010 - 16:05

Aquest home és repeteix més que l'all. Sempre el mateix: mama jo vull ser ministre...

#12 senglar, BCN, 08/05/2010 - 15:17

Ja cansa, sembla la Velasco a "MAMÁ QUIERO SER ARTISTA"