Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2011. 13:45h.

Duran vota en contra mentre Amaiur i el PNB s'abstenen

Rajoy, elegit president del Govern espanyol amb els vots del PP, el Fòrum Astúries i UPN

Duran vota en contra mentre Amaiur i el PNB s'abstenen

Rajoy, president

Mariano Rajoy ha estat investit aquest dimarts president del Govern espanyol. Hi han votat a favor els 185 diputats del PP, el d'UPN i el del Fòrum Astúries. Per contra, els socialistes, Convergència i Unió, Iniciativa i Esquerra Republicana de Catalunya han votat no. Els nacionalistes bascos i, per sorpresa, Amaiur s'han abstingut. El resultat de la votació ha estat 187 vots a favor, 149 en contra i 14 abstencions.

Rajoy ha obtingut la confiança de la majoria absoluta del Congrés amb  els 185 vots dels diputats del PP, el del diputat d'UPN, Carlos Salvador, i el del Fòrum Astúries, Enrique Álvarez Sostres. En contra s'hi han pronunciat els 149 diputats del PSOE, CiU, IU, UPyD, BNG, ICV-EUiA, CHA, ERC, Geroa Bai i Compromís. A més, s'han abstingut els set diputats d'Amaiur, els cinc del PNB i els dos de Coalició Canària.

El diputat d'Amaiur Rafael Larreina ha escrit al seu Twitter mentre es produïa la votació que "ens hem abstingut perquè no participem en l'elecció d'un president del Govern espanyol". Abans de la votació, han acabat d'intervenir els grups que no es van poder pronunciar dilluns, entre ells els integrants del grup mixt, i l'esquerra abertzale ha reclamat gestos a Rajoy. Amaiur ha dit al futur president que estan "condemnats a entendre's", a la qual cosa Rajoy li ha respost: "Jo a vostè no li dec absolutament res".

De la seva banda, el portaveu del PNB, Josu Erkoreka, havia justificat l'abstenció del seu partit prèviament, dient que "em quedo amb la seva oferta de diàleg a l'àmbit d'ETA, perquè cal reconstruir la pau i cal reconstruir els consensos". També hi havia destacat una oferta de Rajoy de pactar les polítiques industrials.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 bert, bcn, 21/12/2011 - 12:21

Entenc que AMAIUR és un adversari del PP, però Rajoy ha estat un maleducat, sobretot tinguent en compte que els d' AMAIUR avaven de bona fè.

#9 Castrum, arenys de mar, 20/12/2011 - 20:35

Hay regiones de España que han sido reinos.Cataluña lo máximo que consig¨¨uió fue un condado.las primeras cortes europeas se crearon en león.
Por cierto la propiedad privada existe en el territorio español.Tal vez colonos sería una solución.si no estáis contentos largaos o si no pagad.

#9.1 Martinet, Dresden, 20/12/2011 - 21:59

En león (sic) no, en tigre.
Si entrenes una mica, podries arribar a lligar-te les sabates tot solet.
La regressió intel·lectual de l'Hispanopithecus Afarensis és única en la història de l'espècie humana.
De tots els homínids, és l'única que marxa enrere en tots els sentits.

#9.2 Josep, Barcelona, 21/12/2011 - 01:53

molt bona, continua intentant-ho, per a tu Pere el Cerimoniós, Jaume I, etc.. no van exisitir, les illes i València parlen català per generació espontània, quina pena els que van estudiar amb els manuals franquistes, a veure si de passada em recites cara al sol.

#8 JJJ, BCN, 20/12/2011 - 18:24

No he vist a cap representant d'ERC, que ha passat? no hi veig cap noticia d'aquesta manca de representació dels independentistes catalans. Segurament el CNI els ha segrestat en una habitació perque no poguessin parlar a la tribuna. I e-noticies no diu res? LLibertat d'expressió JA!

#7 Manolo, Barcelona, 20/12/2011 - 18:20

Por fin se habrá dado cuenta el Sr. Duran que ya no es necesario? Pues no. Seguirá con sus dientes apretados de rabia amenazando como si fuera un chico terrible y resulta que ya no asusta ni a Rajoy.
Ya no presume de lo mucho que iba a conseguir, .

Lo dicho Sr. Duran. , A mover la cola al Price

#6 joan, Girona, 20/12/2011 - 16:34

Segur que aquesta nit en Rajoy no dorm perquè CiU no s' ha abstingut. Que en Mas vigili que d ' aquí a poc temps la gent no digui " Sort que el PP te majoria absoluta i no els necessita per res".