Publicitat
Política · 27 de Gener de 2010. 10:24h.

Economia infringeix la llei

L'exdirector de l'ICIC haurà de tornar els diners d'un informe per vulnerar la Llei d'Incompatibilitats

Economia infringeix la llei

El conseller d'Economia, Antoni Castells, en una imatge d'arxiu

La polèmica per l'encàrrec d'informes de dubtosa utilitat per part del Govern en 2007 segueix aixecant polseguera dos anys després. L'últim episodi l'ha protagonitzat el Departament d'Economia, que, arran d'una investigació interna, ha conclòs que un dels informes que va encarregar en aquell exercici va ser contractat de forma irregular. La conclusió és que el proveïdor del dictamen, exalt càrrec del Govern, haurà de reemborsar gairebé la meitat dels diners cobrats perquè va incórrer en una vulneració de la Llei d'Incompatibilitats dels dirigents de l'Administració.

Segons informa El País, l'informe en qüestió va ser encarregat redactat i pagat en 2007. Va costar 11.499 euros i el seu autor és Xavier Marcé, qui fins pocs mesos abans de rebre l'encàrrec era director de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC), depenent del Departament de Cultura. L'encàrrec el va cursar Economia, ja que es tractava d'un informe que buscava definir el paper de la cultura en el pacte per a la competitivitat del Govern català.

L'estudi, de 50 pàgines, va ser considerat "idoni" per Economia i aquest departament va assegurar que va ser "de gran utilitat". El problema no era de contingut, sinó que l'autor de l'estudi estava afectat per la Llei d'Incompatibilitats, ha conclòs una investigació interna de gairebé vuit mesos de durada. El Departament d'Economia i Marcé han pactat una decisió que satisfà les dues parts. L'autor retornarà, a terminis, un terç del cobrat més interessos, en total uns 5.000 euros.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 27/01/2010 - 14:54

Ayer salía la noticia de que el director de otra de las innumerables empresas tapadera de Gencat se había gratificado con 2X20000 euros
Hoy es el de un Instituto del Dep de Cultura
Ni el saqueo de Roma alcanza a lo que nos roban los bandidos oficiales

#1 pepillo, barcelona, 27/01/2010 - 12:02

Esto tiene mucho éxito en las peores dictaduras bananeras. De vez en cuando sacan a un tío en la tele, lo machacan vivo, para que se vea lo duro que es el gobierno con la corrupción, y al día siguiente todos otra vez a robar, con el pueblo ya tranquilo.