Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2018. 23:08h.

Eduard Pujol confirma l’ultimàtum a Sánchez

“El govern del país ho té molt clar”

Eduard Pujol confirma l’ultimàtum a Sánchez

Eduard Pujol

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha confirmat que l’acord entre JxCat i ERC contempla l’ultimàtum al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de retirar-li el suport al Congrés dels diputats en cas de no presentar un proposta abans de novembre sobre la celebració d’un referèndum.

“El govern del país ho té molt clar: és una eina política”, ha assegurat Pujol aquest divendres en una entrevista a 8tv, on ha ressaltat que “hem tornat a posar en valor els diputats catalans a Madrid”. Encara que ha refermat l’ultimàtum al president espanyol, el portaveu de JxCat ha afirmat que “el diàleg no caduca, el que caduca és el crèdit de Sánchez”.

Pujol ha reconegut que pot haver independentistes “decebuts” amb la situació viscuda aquesta setmana al Parlament, però n’ha fet responsable l’Estat per “la ingerència continuada de la justícia” i “no haver acceptat el resultat del 21-D”. “Ens hem d’acostumar que un moment d’excepcionalitat porta soroll, i ens ho hem de prendre com un mal menor”, ha manifestat.

El portaveu de Junts per Catalunya ha emplaçat Pedro Sánchez a tenir “sentit d’Estat” per resoldre de “forma adulta, i amb els terminis que calguin, un conflicte que s’ha de resoldre per la via política”. “Si no ho volen arreglar, què fem amb mès de 2 milions de catalans, els posem sota la catifa? Algú pensa que per art de màgia canviarem la nostra opinió? Jo no canviaré d’opinió i em sembla que aquests dos milions de persones, per molt que els puguem cansar en determinats moment, tampoc ho faran”, ha considerat el dirigent de JxCat.

Respecte el judici per l’1-O, ha afirmat que serà un “judici polític” que “interpel·la tota la milionada que vam sortir al carrer i vam empènyer perquè aquell Govern prengués les decisions que ens van portar a les urnes”. Pujol ha conclòs que “no hi ha causa, no hi ha fets, per tant, no pot haver condemna”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Veciana, Barcelona, 07/10/2018 - 06:21

Llarena fúndetelos.