Publicitat
Política · 17 de Maig de 2022. 16:43h.

Educació assumeix les "responsabilitats jurídiques" de no aplicar el 25% de castellà

Patrícia Plaja diu que l'objectiu del Govern és protegir "el model d'escola catalana"

Educació assumeix les "responsabilitats jurídiques" de no aplicar el 25% de castellà

El Departament d'Educació assumirà totes les "responsabilitats jurídiques" de no aplicar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de castellà a les escoles. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha anunciat un recurs de reposició contra la interlocutòria del TSJC que li donava quinze dies per executar la sentència.

Plaja ha exposat que "tota l'assumpció de responsabilitats jurídiques s'assumeix per part del Departament d'Educació", ha exposat. També ha dit que "calen les màximes garanties jurídiques sobretot davant d'aquest embat que hem vist de la justícia espanyola" i ha afegit que "es treballa en tots els àmbits i s'estan ultimant les modificacions necessàries".

En aquest sentit, la portaveu ha remarcat que els objectius per respondre "a aquest atac al català i al model d'escola catalana" són "la protecció del model d'escola catalana" i "donar aquesta seguretat necessària que demanen els centres".

Finalment, la portaveu del Govern ha avançat que es treballa en un nou decret llei que es coneixerà els pròxims dies que permeti "protegir els centres i els projectes lingüístics". "L'opció de no fer res no és possible", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Sergi , Bcn, 18/05/2022 - 06:45

Por lo que parece el govern de ultraderecha no cumple las leyes, pero los currantes tenemos que pagarles los impuestos que se van inventando para sus cortijos.

#6 Arnat, Barcelona, 17/05/2022 - 19:40

La noticia segueix el mateix patró que practiquen tots els membres de la banda de farsants. Primer rebequeria i soroll, despres declaracions trencadores i rebels d'insumició, i per últim quan els citen per declarar davant del jutge la cantarella "yo no he sido sr. juez" o be fugen en una nit de fosca, com els seus "adorats liders".Tots son igual

#5 Capit@n España, Purgandus populus!!, 17/05/2022 - 19:31

Si si....com el massover..despres es queixava de que tenia que pagar les multes..hehehehehe..Multa, multa, que aixó si que els hi cou. La presó ja sabem com s'ho passen: com Maharajas de Kapurtala.

#4 El Sifoner, Era SECESIÓN no independencia, 17/05/2022 - 19:13

(El Departamento de Educación asumirá todas las "responsabilidades jurídicas".)
Cuando dice esto, se refiere a que lo asumirá en propio consejero Gonzàlez o lo pagaremos entre todos.
("decreto ley para proteger a los centros y los proyectos lingüísticos")
Me imagino que este DL, cumplirá con la ley, porque de no ser así, ya sabe que se

#3 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 17/05/2022 - 17:36

igual ha llegado el momento de exigir el mismo modelo educativo para TODOS que el de las escuelas donde ELLOS llevan a sus hijitos, que no es precisamente la inmersión, ¿verdad, Rahola?