Publicitat
Política · 25 de Maig de 2009. 09:08h.

Efecte Patxi López a Catalunya

Montilla intenta entendre's amb el PPC per treure vots a CiU

Efecte Patxi López a Catalunya

Sánchez Camacho, a l'aplec

El president de la Generalitat, José Montilla, va plantejar al PP català establir un nou marc de relacions amb el Govern i amb el PSC que beneficiés a les dues parts en perjudici de CiU, adversari electoral comú, segons explica La Vanguardia. El diari recorda que Montilla va convocar a Palau a la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, el passat 18 de febrer, amb el pretext de convèncer a Sánchez-Camacho de recolzar el nomenament de David Martínez-Madero com director de l'Oficina Antifrau.

Tot i això, segons diverses fonts, es van abordar pràcticament tots els afers importants de la legislatura, especialment aquells en el quals PSC i PP podrien tenir interessos comuns: es va parlar del recurs del PP contra l'Estatut, de la sentència del Tribunal Constitucional i les seves conseqüencies, de les relacions del PP amb CiU, de la composició del Consell de Garanties Estatutàries, de la presència del PP en els mitjans de comunicació depenents de la Generalitat, en definitiva, dels interessos tàctics i estratègics del PSC i del PP.

També Miquel Iceta i José Zaragoza es van oferir a intercanviar favors amb el PP català, des d'augmentar la seva presència en positiu en els mitjans de comunicació públics fins a coordinar algunes tàctiques, com centrar el debat polític en el dilema esquerra/ dreta en comptes del conflicte entre Catalunya i Espanya, aspecte que interessa als dos partits.

Als populars els convé que es parli també d'un pacte CiU-PP perquè l'apropa a la centralitat política catalana. Promocionar aquest hipotètic pacte resta vots sobiranistes i de l'esquerra a CiU. El president de la Generalitat i la presidenta del PP català van acordar establir una "interlocució personal i directa" per a aquells afers que qualsevol dels dos puguin considerar importants. Des de llavors les relacions són més fluïdes que mai.

D'altra banda, Montilla i Mariano Rajoy van mantenir una conversa durant la recepció de Sant Jordi a Pedralbes en la qual el president de la Generalitat va explicar a Rajoy la seva disposició a ajudar al PP a sortir de la marginalitat política a Catalunya, però li va demanar garanties i Rajoy es va comprometre a respectar els acords que establís el PP català amb els socialistes a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 rert, BCN, España, obviamente, 25/05/2009 - 21:25

CIU liberales ¡qué bueno! Los totalitarios y sectarios, los del pensamiento único que imponen el catalán y las ideas fascionalistas. Lo q hay q oir. Al PSC ni agua. Es lo más miserable y rastrero que hay. No al Estatuto, x la educación de nuestros hijos

#20 Ramon, Lleida, 25/05/2009 - 20:12

Cuanta por que tenen a CiU, es nota que guanyara les eleccions. El espanyolistes rancis (PSC i PP) versus els liberals (CiU)

#19 Roger Malló Vilaplana, Barcelona, 25/05/2009 - 20:01

Us veig molt intranquils i neguitosos. Tot això no és res més que allò que proclama en Carod i tota la seva colla: Estem construint un Estat... espanyol. Pero que burros que arriben a ser.

#18 Ferran, Sant Just, 25/05/2009 - 18:52

Abans assetjaven militarment, i ara ho fan democràticament. Els espanyols utilitzen les eines que calgui, en cada moment, per no perdre la colònia que més suc dona.

#17 robert, bcn, 25/05/2009 - 16:28

son les noves consignes emanades des de madrid al partir titella.