Esquerra demana suprimir l'obligatorietat d'assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals

Efecte Piqué

Gerard Piqué, en una imatge d'arxiu

El grup d’Esquerra Republicana al Congrés ha registrat una proposició no de llei per suprimir l’obligatorietat dels esportistes federats a assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals per participar en competicions internacionals, que és el que estableix la llei espanyola de l’Esport de 1990. El diputat Jordi Salvador ha subratllat que “amb l’actual normativa no assistir a aquestes convocatòries es considera una infracció molt greu”, una obligatorietat que els republicans veuen “totalment injustificada”.

 

Esquerra ha remarcat qu la llei de l’Esport del Parlament de 1988 -amb les modificacions que hi va introduir la llei de Suport a les Seleccions Catalanes de 1999- “és molt més respectuosa amb la llibertat i autonomia dels esportistes”, ja que no fixa cap obligació per assistir a convocatòries ni preveu cap sanció per no fer-ho.

 

La convocatòria amb les respectives seleccions “ha de ser considerada per l’esportista com un premi a la seva trajectòria”, diu la proposta. En aquest sentit, ERC defensa que “el jugador estigui sempre en el centre de la decisió i evitar situacions esperpèntiques com, per exemple, que fins i tot estant lesionat, un esportista hagi de presentar-se a la convocatòria de la selecció perquè el metge federatiu certifiqui que no està en condicions de participar-hi”.

 

Esquerra considera que corregir aquest apartat de la llei de l’Esport faria que la legislació “fos més respectuosa amb els drets individuals dels nostres ciutadans, en aquest cas esportistes”, i “amb els principis de llibertat i llibertat ideològica recollits ens els articles 16 i 17 de la Constitució espanyola”.

21 Comentaris

Publicitat
#15 cata....quéééé????, Montcada i Reixac, 12/10/2016 - 11:06

Su abuelo se lo llevó del Barça por la "peeela" ¡¡¡y era directivo,que amaba muxo al club¡¡¡.El tira la piedra esconde la mano,le gusta salir en la prensa rosa,da su renuncia en "diferido" está "muyagustito"como está....tira la piedra,esconde la mano.

#14 josep jb, prats de lluçanes, 11/10/2016 - 10:03

A les espanyes tots cagats per qué Piqué , vol plegar .

#14.1 Jaircinho Domingues, bcn, 11/10/2016 - 12:40

Tu crees?.........Piqué como diria Cospedal "plega" en diferido,
Que crueldad......2 años "cagats" no hay cuerpo que lo aguante.

#13 Protágoras, bcn.España, 10/10/2016 - 21:58

Tan sencillo como...o juegas con tu país o no juegas con nadie. y se acaba el mamoneo de estos

#12 Jaircinho Domingues, bcn, 10/10/2016 - 21:58

O sea, os saltais las sentencias del TSJ y del Constitucional.. .. y ahora el problema es que los jugadores van obligados por la ley del deporte de 1990...ja,ja,ja.
Nadie que no quisiera ir hoy en dia a la selección seria sancionado.....y lo sabeis.
Si van es por interés personal

#12.1 Galderic, Barcelona, 11/10/2016 - 00:38

Rotundament fals, la llei no ha estat derogada. Queda tot en mans de la bona voluntat que pugui tenir un seleccionador de no convocar un jugador.
Com que no podeu convèncer, heu d'imposar. Això és el nacionalisme espanyol, la única ideologia que sosté el Régimen del 78.

#12.2 Joant, Tarragona, 11/10/2016 - 10:25

Y q me contáis de voss galderic q imponeis cosas mucho peores pq los jugadores ganan un pastón pero a los q nos imponeis los carteles , los document de la adm pública y hospitales solo en Catalan y en los colegios todo en catalan y solo 2 hs de castellano eso si es grave y preocupante

#11 Jaircinho Domingues, cn, 10/10/2016 - 21:39

Para cuando reclamareis la creacion de la la (LNCFP)Liga Nacional Catalana de Futbol Profesional...si,si, una liga propia....casi una estructura de estado....

#11.1 Jaircinho Domingues, bcn, 11/10/2016 - 12:49

¿Acaso,tal vez, preferís seguir siendo expoliados,robados, en la Liga Española?.