Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2009. 08:48h.

Efecte Sarkozy a la política catalana

Montilla i Carod 'fitxen' personalitats properes a CiU

Efecte Sarkozy a la política catalana

Nicolas Sarkozy amb la seva dona, Carla Bruni

Llevat de l'edició catalana de l'ABC, que ho ha recollit aquest dimecres, la notícia ha passat desapercebuda perquè no constava al currículum oficial, però el nou delegat de la Generalitat a Argentina, Joan Font, va anar el número 50 en les llistes de CiU a les darreres eleccions al Parlament. Abans d'acceptar el seu fitxatge per Josep-Lluís Carod-Rovira ho va consultar a la direcció de Convergència.

Carod ha fet, en aquest cas, com el president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, que va incorporar membres pròxims al Partit Socialista Francès com l'actual ministre d'Afers Exteriors, Bernard Kouchner, el maig del 2007 o un nebot de François Mitterrand, Frédéric Mitterrand, el passat mes de juny com a nou ministre de Cultura, entre d'altres.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha fet una cosa similar, però a una altra escala amb el Grup de Reflexió sobre el futur de la UE. En el grup d'experts, que es va reunir per primer cop el passat mes de febrer, hi ha socialistes com Joan Clos, Joan Majó, Narcís Serra o Josep Verde Aldea; però també convergents com els exeurodiputats Carles Gasòliba, de CDC, o Concepció Ferrer, d'Unió; a més de l'expresident del PP de Catalunya, Josep Piqué. Fins i tot personatges vinculats en la seva època a la desapareguda UCD coom Federico Mayor Zaragoza o Eduardo Punset.

El nou 'ambaixador' a Argentina, nomenat dimarts passat amb el vist-i-plau de Josep-Lluís Carod-Rovira, és nascut a Barcelona l’any 1942. Especialista en assessorament i disseny d’estratègies logístiques per a Pimes i té una dilatada trajectòria associativa. Ha participat en la constitució de la Federació d’Entitats d’Empresaris d’Ascendència Catalana (FEDACA) i és fundador del Grup d’Empresaris Catalans de Buenos Aires (GREC), del qual ha estat vicepresident. Vinculat al Casal de Catalunya de Buenos Aires, en va ser el president entre els anys 1999 i 2008. Des de l’any 2008 forma part del Consell Assessor de les Comunitats Catalanes de l’Exterior, com a membre delegat pel Con sud.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 maria, tarragona, 31/07/2009 - 10:10

Això ja estava inventat quan Ciu va anomenar a Carod Rovira delegat de cultura

#3 Alan, Barcelona, 30/07/2009 - 22:14

uuuiss que susto . vi el titular y pensaba que carod-perez se habia enrrollado con monica bellucci jaja

#2 qwerty, qwerty, 30/07/2009 - 10:34

El ejemplo de reclutar en la otra orilla sería Obama, al menos durante su campaña electoral. Obama recibió el apoyo de hijos republicanos de Eisenhower, Nixon, Goldwater y Reagan, y de legisladores como Arlen Specter, Lincoln Chafee y Jim Leach.

#1 qwerty, qwerty, 30/07/2009 - 10:29

Bernard Kouchner es un socialista favorable a Israel (algo especialmente raro en Francia) y Frédéric Mitterrand es de derechas por muy hijo que sea del ex-presidente socialista.