Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2009. 17:31h.

El 13-D dispara la tensió entre el PSC i TV3

Ferran diu que "ha fet la bola més gran" i Bolaño que "incentiva" l'independentisme

El tractament que ha fet TV3 de les consultes del 13-D amenacen d'obrir una altra esquerda al tripartit en una setmana de ple parlamentari on ja mostrarà diferències en matèries tan sensibles per a la ciutadania com l'impost de successions o les curses de braus. Ningú del PSC qüestionarà obertament la direcció de Mònica Terribas, però dues veus significatives han expressat el seu malestar.

El portaveu del PSC a la comissió de control, Joan Ferran, s'ha atrevit en declaracions a Ràdio 4 -a pregunta d'e-notícies durant la tertúlia- que "TV3 ha fet un sobredimensionament de les notícies del referèndum". "Sí s'ha de donar, però en la magnitud que ha de tenir aquesta notícia, no sobredimensionant-la", ha insistit.

"La mateixa nit que jo em vaig exclamar d'aquest tema, TV3 donava un tall del senyor Laporta excitat al damunt d'algun escenari i cridant el que va cridar, un altre del senyor Solà, unes imatges en directa, coses que fins i tot en altres moments polítics, per altres partits polítics, no es fa", ha afegit.

En la seva opinió, "aquesta notícia tenia que ocupar un lloc preminent a les graelles dels mitjans de comunicació, però l'únic lloc on es sobredimensiona és TV3. Això no m'ho invento jo sino que hi ha un informe del CAC, un qualitatitu del mes de setembre, que ens demostra que cronometrada quina sobredimensió es dona en aquest tema comparat en altres emissores en català".

"Només li vaig plantejar això a la senyora Terribas que em va dir que no. Han contribuït a generar la notícia. S'ha sobredimensionat i això ha fet la bola més gran. I la societat, quan ha anat a votar, ha col·locat a cadascú al lloc on li pertoca; no hi ha hagut canvis importants"

L'excap de comunicació de José Montilla, en un article a La Razón aquest dimarts, també es queixava de "la inestimable ayuda de los medios de comunicación públicos, que se convirtieron en activistas de la independencia; a pesar de que los columnistas y tertulianos afectos a la independencia usaron y abusaron de sus escaparates públicos para incitar el voto".

No és cap secret que Terribas va arribar al càrrec amb el suport d'Esquerra mentre el PSC optava per col·locar Rosa Cullell a la direcció de la Corporació -les relacions entre elles són pèssimes- i Ramon Mateu a Catalunya Ràdio.

Joan Ferran, en una comissió de control de la CCMA el passat mes de febrer
Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 Núria, Reus, 16/12/2009 - 11:44

Queda clar el que ja feia temps que intuïem. El PSOE (el psc fa anys que va morir) és ple de franquistes. La consulta, si més no, ha servit per posar tothom al seu lloc. I això que s'ha sobredimensionat, pregunteu-ho a la premsa internacional.

#26 Jordi, Barcelona, 16/12/2009 - 11:10

!Quina pena foteu¡ Tots dos sou uns demagogs que viviu de la mentida i l'odi a la diferència. ¿Com sou capaços de dir els que diueu, vosaltres que controleu tots els mitjans i que tota la vostra acció politica no es res més que propaganda? Miserables.

#25 PSC=PSOE franco !!!, catalunya lliure del psoe, 16/12/2009 - 09:47

La Terribas va fer una entrevista a la nit al dia, on va ridiculitzar al Montilla. Al cap de 2 dies, directora de la corpo. Maniobra del PSOE: així no farà més entrevistes. Patada cap amunt. Aviat la segona patada cap amunt, cap fora. PSOE feu fàstic

#24 Joan, Barcelona, 16/12/2009 - 09:46

És una pura intoxicació. Va ser justament al contrari, amb la Marató i la línia 9 intentant tapar la jornada.

#23 Hug, Begur, 16/12/2009 - 09:35

La censura es habitual al PSC PSOE. La manipulació informativa es part de la seva estrategia politica. Jo no crec que s´hagi sobredimensionat. Es mes la