Publicitat

JxCat i ERC no es posen d'acord per renovar el Consell de govern de la Corpo

El 155 de TV3

Llorach, en una foto d'arxiu

El Consell de govern de la Corpo està caducat des del passat mes de març per les diferències JxCat i ERC. La renovació del consell de la CCMA està encallada per la manca d'acord entre els principals partits independentistes. La secció del Sindicat de Periodistes a TV3 ha lamentat que s'estigui obstaculitzant la renovació del Consell de govern de la CCMA i ha instat a renovar-lo amb majories qualificades, tal com s'establia en una moció aprovada per unanimitat al Parlament el març de 2016.

El sindicat també ha exigit un "aclariment diàfan i immediat" sobre el possible "repartiment" entre Junts per Catalunya i ERC dels principals càrrecs de la CCMA, informacions publicades en alguns mitjans.

"No pot ser que sigui un secret a veus que els partits del Govern mercadegen amb uns mitjans que són de tota la ciutadania, que és la que els finança, i que des de fa anys s'havia anat aconseguint que s'acostessin al model d'independència i professionalitat que totes les forces polítiques afirmen que defensen" apunta el sindicat en un comunicat.

"Però hi ha actituds polítiques que semblen anar en sentit contrari, com seria el cas si es confirma que la Corporació se la volen repartir els partits del Govern com una Conselleria més. I com ho serà si es continua obstaculitzant la renovació del Consell de govern de la CCMA, caducat des del març, i l'aprovació pel Parlament de l'acord pres per unanimitat fa un any en la ponència de reforma de les lleis audiovisuals" assenyala el SPC.

El sindicat també recorda que la moció aprovada "preveu que els consellers i el president siguin elegits per majoria qualificada (que força al consens i per tant afavoreix la independència i la professionalitat), a proposta de més de tres grups parlamentaris, i a través d'un concurs públic que també es faria per als principals càrrecs directius", i reclama es compleixi.

"No és de rebut que no s'apliqui la moció aprovada pel Ple del Parlament l'octubre del 2016 segons el qual, si s'ha de renovar el Consell sense haver aprovat la llei que derogués la contrareforma del 2012, llavors s'ha de fer amb els mateixos criteris acordats per a la nova llei" apunta el sindicat, que reclama "que compleixi i faci complir les seves pròpies lleis i exerceixi les seves competències en relació a la Corporació".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, Sinitaca, 01/08/2018 - 17:28

Si en la autonomía de la Srta Pepis de la que disfrutamos, cierran el parlamento tres meses porque les viene en gana, el consejo de TeVen3, ni te cuento.

#2 Veciana, Barcelona, 01/08/2018 - 07:05

El Reichsminister Doktor Goebbels ho hauria solucionat ràpid.Els contestataris amb la línia editorial oficial serien destinats al front rus com a Propagandakompanie.

#1 Fierecita, Montgat, 31/07/2018 - 23:52

El Sindicato de Periodistas en TV3 es una agrupación de panzas bien alimentadas que nada tienen que ver con un sindicato para la defensa de los trabajadores del medio. Mucho menos pueden abrir la boca para decir tonterías cuando siempre la han tenido bien cerrada ante la salvaje manipulación tendenciosa de la información.