Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2009. 12:37h.

El 23-F de Jordi Pujol

L'expresident repassa en el segon volum de memòries de l'intent del cop d'Estat al cas Banca Catalana

El 23-F de Jordi Pujol

Tejero, durant el cop d'Estat

El segon volum de les memòries de Jordi Pujol "Temps de construir. 1980-1993- (Ed. Proa) sortirà al mercat el proper 6 d'octubre tot coincidint amb la rentrée política i, com amb el primer volum, amenaça en convertir-se en un dels fenomens editorials de la tardor.

En aquest segon volum a càrrec del periodista Manuel Cuyàs -que s’obre amb la investidura com a president de la Generalitat- explica entre d'altres records el 23-F i el paper d’alguns polítics en l’intent de cop d’estat; la solitud d’Adolfo Suárez; la querella de Banca Catalana (vista com una jugada indigna del govern de Madrid); la complexa situació de CiU davant el referèndum de l’OTAN; l’Operació Reformista de Miquel Roca; la creació de TV3 enmig d’entrebancs constants; els Jocs Olímpics de Barcelona, i també del seu relleu dins de Convergència.

També s’hi inclouen documents inèdits de gran importància històrica, com, per exemple, una carta al rei Joan Carles i una altra a Felipe González en moments especialment delicats. És difícil que deixi indiferent.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ariel, Barcelona, 31/07/2009 - 02:09

Diu que la rentrée política és a partir del 6 d-octubre!! Abans era l-1 de setembre. Després ho van allagar fins el 12. Ho van perfeccionar deixant-ho per després de la Mercè, i ara entrat octubre!! Per què no estiren les vacances in aeternum? Please!

#2 kim, Gi, 30/07/2009 - 22:15

El millor president de la generalitat dels darrers temps. El Molt honorable. Va crear l'estructura actual a la surtida d'una dictadura, estructura que encara intenta enderrocar el PSOE.

#1 Joan, Barcelona, 30/07/2009 - 17:24

Si explica la veritat sobre el 23-F, promet ser interessant. Pujol va ser l'únic polític que va donar la cara aquella nit. Els altres polítics estaven esperant... què? Què estaven esperant?