Publicitat

Reventós va proposar Armada com a president, segons un llibre

El 23-F del PSC

Portada del llibre 'Suárez y el Rey'

El fundador del PSC, Joan Reventós, en la seva època de diputat al Congrés, va proposar el general Armada com a president de Govern espanyol el 23-F. En el llibre 'Suárez y el Rey' (Espasa Calpe) de l'escriptor i periodista Abel Hernández s'explica aquest fet. Segons va revelar Armada, exsecretari de la Casa Reial i llavors governador militar de Lleida, "els socialistes van venir a examinar-me, a veure si servia o no".

El mateix general va confessar que "Emilio Romero, Osorio, López Redondo o Torcuato Fernández-Miranda van pensar en un militar com jo: que tingués la confiança del Rei, que fos il.lustrat, parlés idiomes ..."

El llibre també recull que Leopoldo Calvo-Sotelo "assegura a 'Memoria de la Transición' que Enrique Múgica li va confessar, menjant a Ciriaco, un cèntric restaurant madrileny, que, en la reunió de Lleida, Alfonso Armada va explicar la seva idea i va començar a preguntar sobre qui hauria de presidir el Govern. 'Llavors, em va dir Múgica, que Reventós va dir-li a Armada: Qui el presidirà? Doncs tu!'"

'Suárez y el Rey' també es fa ressò de que el llavors president del Govern espanyol "no podia treure's del cap l'escena de tot just unes hores abans, quan, apartat de tots els altres, en un despatx del Congrés, el tinent coronel Tejero, destilant odi i menyspreu als ulls, li va posar la pistola al cap. Anava a morir. Li quedaven uns segons de vida. Però no es va immutar i va ordenar el militar amb veu ferma: '¡Firmes!' Això el va desconcertar i se'n va anar".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Oscar Pujades, Lleida, 24/02/2011 - 13:06

i en PUJOL i CDC hi estaven plenament d'acord.

#8 joan, manresa, 24/02/2011 - 10:31

El Casal,10,20h.--No en sabem de la misa ni la mitad..,ni la sabrem mai...,per exemple.¿ Que sap del sopar i de lo que es vaparlar en aquest a Zaragoza,?,si no recordem malament..Quina posició tenían Solé Tura,LLuch,Peces Barba,Armada i d'altres en aquesta trobada..?El Rey es tan lliri com dïu..?

#7 Lalaia, BCN, 24/02/2011 - 08:48

El psc és, sens dubte el què més mal a fet a Catalunya: el que se sap, el que se sabrà algun dia i el que no se sabrà mai. A anys llum del pp. Per dues raons: al pp se'l veu venir i la seva politica provoca la unió dels catalans. El psc te més ma esquerra i als catalans ens ha dividit.

#6 Tothom desperta , tard o d'hora, 23/02/2011 - 23:56

Josep Portero, t'equivoques.

El PP és el partit que més mal voldria fer a Catalunya, però no pot.
Els que més mal han fet a Catalunya, són del PSC-Psoe, perquè han pogut fer-ho gràcies a tants babaus catalans que l'han votat fins ara.
Però ja s'ha acabat, tothom desperta, tard o d'hora.

#5 Josep Portero, Terrassa, 23/02/2011 - 21:41

Ramón, el partit que més mal ha fet a Catalunya es el PPC, no t'equivoquis.