Publicitat
Política · 18 de Gener de 2009. 17:11h.

El Bloc Valencià renuncia als símbols 'blaveros'

No aprovarà en el seu pròxim congrés la simbologia valencianista

El Bloc Valencià renuncia als símbols 'blaveros'

Bandera 'blavera'

La direcció del Bloc Nacionalista Valencià no vol que el debat sobre els símbols -la bandera, la llengua i l’himne- aclapari el protagonisme del seu pròxim congrés nacional dels dies 28 de febrer i 1 de març.  Per això, segons informa el diario Avui, han decidit fer marxa enrere en el seu propòsit d’aprovar al congrés una ponència política i estratègica, encarregada a militants de la seva confiança, on s’assumeixi la simbologia reconeguda a l’Estatut –la senyera amb la franja blava i l’himne del mestre Serrano en què s’ofrenen glòries a Espanya, és a dir, la simbologia denominada blavera–, tot amb l’objectiu final, s’afirma al text de la ponència, de “sumar tot el valencianisme”.

Els dirigents del Bloc, després de veure la repercussió inicial a la premsa d’aquesta ponència i de rebre l’oposició d’alguns col·lectius del partit, i fins i tot de part de la direcció, han decidit impulsar una esmena que presentaràn a més de deu assemblees comarcals prèvies al congrés, de les 19 que hi ha previstes, i esperen que s’aprovi. Això els assegurarà guanyar la votació al congrés que du per lema Més país, més valencià.

Al text de l’esmena eviten decantar-se per cap tipus de símbols, fins i tot animen la militància a defugir aquest debat. I acaben remarcant la seva disposició a “sumar”, però ara “altres organitzacions o persones que vinguen de tradicions polítiques diferents”. Ja no es ve a fer una al·lusió quasi exclusiva al món del blaverisme.

La direcció del Bloc pretén que els canvis s’aprovin al congrés a través d’una transaccional (és a dir, pactats amb els redactors de la ponència) per així reduir al màxim el debat sobre els símbols en la cimera.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 James Hetfield, Alt Àneu, 19/01/2009 - 11:41

Ai Txemari, que malament anem d'història, saps perfectament que Jaume I, que parlava català, quan es referia a Hispània, ho feia a la de l'època dels romans, no a la d'ara. No siguem soques, eh?

#17 Ximo, Xàtiva (la socarrada per Felip V), 19/01/2009 - 11:39

Com imagine saps, Txemari, això d'Hispània és de l'època dels romans... i ja feia 800 anys que havia caigut l'imperi romà. Més rigor i serietat en la Història, xiquet. I quedat a BCN, perque ací ens sobren espanyols, siguen d'on siguen...

#16 Ximo, Xàtiva (la socarrada per un rei castellà), 19/01/2009 - 11:36

Txemari, que era rei d'Aragó és conegut... com que la seva llengua era el català i va agrupar políticament els actuals territoris de parla catalana, junt a Aragó... però això d'Hispània, em podries indicar on consta? O potser eres tu qui inventa...

#15 Txemari, BCN, 19/01/2009 - 10:00

Hola Ximo, es divertido ver que todos los que defienden el imperialismo de Barcelona no pueden evitar que Jaime I fuera rey de Aragón y que dijera que conquistaba Mallorca por la gloria de Hispania. Ah ! Que no sabíais esto? Uy como os comen el tarro!!

#14 Vicent, Sueca, 19/01/2009 - 09:56

I sobre els dirigents d'Abertis, ho he mirat al web d'Abertis i el DG d'Autopistas España és de Madrid, el DG d'ACESA és de Barcelona i el d'AUMAR és valencià... i cap d'ells excàrrec de la Generalitat. Has de mirar la realitat sense prejudicis...