Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2010. 18:21h.

El braç industrial del Govern

Participa a Comforsa, Esade Creapolis, Hexascreen, Compact Habit, Mapro, Ros Roca i Spanair

El braç industrial del Govern

El secretari general d'Indústria i Empresa, Antoni Soy, en una imatge d'arxiu

Avançsa, l'empresa pública de Promoció i Localització Industrial de Catalunya SA, hauria de disposar d’una capacitat inversora al voltant dels 220 milions d’euros en el període 2011-2015, segons el que preveu l’escenari del Pla de Política Industrial 2010-2020 de la Generalitat. Aquesta companyia pública participa en sis empreses: Comforsa, Esade Creapolis, Hexascreen, Compact Habit, Mapro, Ros Roca i Spanair, així com també en el projecte clúster de productes infantils de Catalunya.

Les noves orientacions d'Avançsa per els propers anys poden agrupar-se en quatre grans eixos: inversió estratègica, creació d'una xarxa d'inversors privats, potenciar les xarxes i els lligams territorials i l'aprenentatge constant.

Avançsa és el resultat de la transformació de l’antiga Eplicsa, Empresa de Promoció Industrial i Localització Industrial de Catalunya, S.A., que va néixer l’any 1985 i estava centrada en projectes de reestructuració industrial. A partir del pla estratègic 2007-2010, Avançsa va abandonar aquest tipus d’operacions per orientar-se a projectes de futur estratègics. Als darrers quatre anys, ha participat en 178 projectes.

Quant a la distribució territorial, l’àrea metropolitana acumula el 72% dels projectes presentats. Tot i el seu més gran pes econòmic, es detecta una sobrerepresentació que pretén anar corregint i que està entre els objectius d’Avançsa. I pel que fa a la tipologia, predominen els projectes de creixement, seguits de lluny de les empreses de recent creació i de projectes de reconversió o canvis d’orientació estratègica.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles, Argentona, 28/09/2010 - 08:07

Que preguntin per Argentona, qui és aquest personatge ANTONI SOY. L'ex-alcalde del poble, que va marxar per la porta de darrera i ha deixat el poble fet una merda. Els ciutadans d'ARGENTONA, van ser prou intel.ligents i van decidir castigar a aquests "ESQUERROSOS".