Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2020. 16:56h.

El CAC es preocupa més per TikTok que per TV3

L'organisme denuncia "publicitat encoberta" en vídeos per adolescents

El CAC es preocupa més per TikTok que per TV3

Roger Loppacher

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha denunciat a la plataforma de vídeos TikTok diversos vídeos en considerar que inclouen publicitat encoberta dirigida a infants i adolescents. L'organisme regulador però, que ha de vetllar per la neutralitat informativa, no ha sancionat mai TV3 per "vulnerar el principi de neutralitat en període electoral", tal com va denunciar el diputat de Ciutadans, David Mejía el passat mes d'octubre.

El CAC, en canvi, sí que s'ha dedicat a analitzar 16 vídeos de 8 influencers joves o adolescents (que sumen 43,4 milions de seguidors) i ha acabat constatant que el 93,8% dels continguts "promocionen, de manera encoberta, productes propis de la franja d'edat més jove, com ara menjar ràpid, begudes ensucrades, productes de bellesa, roba, consoles i videojocs" han explicat en una nota de premsa.

"Els influencers que creen els vídeos, anomenats tiktokers en aquesta xarxa social, inclouen els missatges comercials dins del relat del vídeo musical mateix, sense advertir el públic que en realitat es tracta de publicitat" ha denunciat l'organisme regulador.

El diputat de Ciutadans, David Mejía va denunciar el passat mes d'octubre que "TV3 ha aconseguit el rècord de ser el mitjà públic que més vulneracions del principi de neutralitat, d'objectivitat i de garantia de pluralisme polític" i ha criticat que "no s'hagi sancionat mai TV3" malgrat aquest fet.

"Com pot ser que al llarg de tots aquests anys que consell no hagi sancionat mai, mai, TV3, quan per exemple, en els escassos mesos que dura el període electoral, TV3 ha aconseguit el rècord de ser el mitjà públic que més vulneracions del principi de neutralitat, d'objectivitat i de garantia de pluralisme polític ha tingut", va denunciar Mejía durant el debat parlamentari per modificar la llei de nomenament dels membres del CAC.

"El CAC, curiosament, quan elabora els seus informes sobre el període electoral, s'oblida de totes aquestes vulneracions que l'administració competent, és a dir, la Junta Electoral, imposa a TV3", va apuntar Mejía. El diputat de Ciutadans va considerar aleshores que "totes aquestes vulneracions" buscaven "afavorir una part dels partits separatistes i, per tant, es va vulnerar el caràcter lliure i igualitari de les eleccions a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Tabarnés puro, Barcino, 17/09/2020 - 08:39

Es lógico. En el CACa solo se dedican a hacerse selfies y ver videos de internet. Panda de apesebrados que nos cuestan un dineral.

#5 Leonor, Figueres, 16/09/2020 - 19:54

El CAC es tirar el.dinero. No sirve para nada.

#4 Very, a, 16/09/2020 - 19:29

Varios millones de euros para un organismo que se dedica a algo tan útil como denunciar que en Tiktok hay publicidad encubierta

#3 Marcial, Santa Coloma, 16/09/2020 - 17:58

Y para eso les pagamos? para pasarse las 24H viendo vídeos del Tik Tok? vaya morro....

#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 16/09/2020 - 17:46

El CAC es preocupa més de TikTok que de TV3.

¡Hombreeeeeee...! pero que cosas tienes Rius... como se van a meter... estamos hablando de lo que antiguamente se llamaba... "Secretaria de agitación y propaganda..." y lo están haciendo de fábula, encima no van a molestar.