Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2017. 18:35h.

El CAC permet a TV3 emetre propaganda del referèndum

El vot de qualitat del president permet les emissions dels anuncis tot i la suspensió del TC i les notificacions del TSJC

El CAC permet a TV3 emetre propaganda del referèndum

El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha rebutjat una proposta d'acord en la qual se sol·licitava que cessés immediatament l'emissió d'espais gratuïts de propaganda sobre el referèndum de l'1-O. La proposta d'acord va ser presentada pels consellers Sirera, Figueres i Parera, després que els mitjans de la CCMA hagin desobeït la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) i estiguin emetent espais gratuïts per la campanya de l'1-O. 

El TC va acordar suspendre la llei del referèndum i impugnar les normes complementàries. Així mateix, el TSJC va notificar a la presidenta de la CCMA així com a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio s'havien d'abstenir d'emetre publicitat i propaganda de la convocatòria. 

El president del CAC, no només va rebutjar la petició dels tres consellers, sinó que va proposar la votació en el Ple d'una proposta d'acord en la qual el CAC s'abstindria d'incoar i tramitar un procediment administratiu contra la CCMA per l'eventual emissió d'espais públics de campanya electoral de l'1-O. 

L'acord proposat pel president ha estat finalment aprovat gràcies al vot de qualitat del president, tot i que és contrari a la suspensió ordenada pel TC i a les notificacions del TSJC a la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio.

Els tres consellers partidaris del compliment de la suspensió del TC i de les notificacions del TSJC van deixar constància, en el vot particular, el "desacord amb la manca d'actuació del CAC davant d'una continuada irregularitat per part dels mitjans de la CCMA tal com hem anat manifestant en diverses peticions" i van recalcar que "el prestigi de la Institució no pot estar al servei de cap idea política, sinó que ha d'estar al servei del compliment de la llei."

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pepe.----, andorra, 28/09/2017 - 13:25

y desde cuando las resoluciones del CAC este son superiores a lo q diga el TSJC o el TC? El problema es q a los 5 minutos no le hayan detenido por desobediencia. Ese es el problema y no otro.

#7 patumeiro, Sant Patumet, 27/09/2017 - 22:57

estomagos agradecidos

#6 Vlac, Barcelona, 27/09/2017 - 22:49

El CAC , ¿ Está juridicamente por encima de la Fiscalia ?......

#5 Grauero, Gurugu, 27/09/2017 - 22:07

Pero como se puede votar si se cumplen las sentenciad y mandatos judiciales?
Esto se tiene que enderezar, espero que la justicia aplique la ley y esta vuelva a regir es esta tierra.

#4 Ramon, Terrassa, 27/09/2017 - 22:04

Vaya panda de estómagos agradecidos disfrazados de imparciales: es normal que el CACa no muerda la mano que le da de comer.