Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2015. 17:29h.

El CAC ‘renya’ per primer cop TV3 pel sobiranisme

El Consell de l’Audiovisual pica el crostó a Ariadna Oltra per fer un debat sense cap “opinió discordant” sobre la independència

El CAC ‘renya’ per primer cop TV3 pel sobiranisme

Oltra, en una imatge d'arxiu

El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha ‘renyat’ TV3 pel debat .CAT sobre el 27-S en el qual només hi van participar sobiranistes. Així, considera que el programa presentat per Ariadna Oltra “no va complir amb el Llibre d’estil de la CCMA”.

El CAC, en la reunió del passat 15 de juliol, va aprovar per unanimitat un acord en què adverteix la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que el programa .Cat emès el 28 de maig “no va complir amb les disposicions de Llibre d’estil pel que fa als debats donat que adoleix del respecte al pluralisme al qual s’ha d’ajustar la programació del prestador públic, com a principi bàsic recollit a la lletra b) de l’apartat 3 de l’article 26 de la Llei 22/2005, de 29 de desembre de la comunicació audiovisual de Catalunya”.

En un segon punt, recorda la CCMA que el “Llibre d’estil conté els principis i directrius assumits pel propi prestador en garantia del compliment de les missions de servei públic, per la qual cosa és necessari que adeqüi la programació dels diferents canals a les seves previsions”.

L’actuació del CAC es va iniciar d’ofici arran l’emissió per TV3 el 28 de maig d’una edició del programa .Cat en què es va abordar el debat entorn les eleccions al Parlament del 27 de setembre des de la perspectiva i el paper de les forces sobiranistes.

“Malgrat que s’observen opinions divergents pel que fa al desenvolupament del procés sobiranista, totes les veus presents en el programa es mostren coincidents en la necessitat de la seva execució, sense que s’identifiqui cap participant en el debat que manifesti una opinió discordant amb el procés sobiranista, ni en el seu plantejament ni en la seva execució”, afirma el CAC en un comunicat.

D’altra banda, diuen que Ariadna Oltra, en el comiat del programa, “va posar en coneixement de l’audiència la intenció d’ampliar el tractament de les eleccions al Parlament amb d’altres persones participants, sense que, més enllà d’aquesta mera manifestació d’intencions, informés sobre la temàtica de futures emissions seriades, planificades prèviament pel prestador públic CCMA, amb la finalitat de donar veu a persones de procedència política, o àmbit professional o social que aportin sensibilitats o contrarestin plantejaments diferents als del programa emès”.

“Malgrat que aquestes eventuals, o futures emissions tindrien la finalitat d’abastar un període de temps més ampli que permetés valorar l’observança o inobservança del principi del pluralisme més enllà d’aquest programa concret ─criteri que de forma reiterada utilitza el Consell en l’elaboració dels informes específics de pluralisme─ és cert que els judicis de valors formulats en l’emissió analitzada, tot i que no sempre coincidents, provenen únicament dels posicionaments dels partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya i de les entitats més significatives que donen suport al procés sobiranista”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Victor, Blanes, 26/07/2015 - 16:11

Fa més de tres anys que vaig deixar de veure TV3 y la 8. No nego que la resta de canals són partidistes, cadascú defensa les seves idees però, aquí fa fàstic. No oblidem que la consigna dels independentistes és el pensament ùnic.

#25 Núria, Vallès Occidental, 25/07/2015 - 23:44

Això és que al CAC hi deu haver alguna lesbiana envejosa de lo molt alegre que és aquesta noia. No ha enfonsat (del tot) l'audiència perquè no li han donat prou temps, vull dir malgrat les quatre hores diàries.

#24 aic, barcelona, 25/07/2015 - 06:30

Ellos se lo guisans , y ellos se lo comen . Lo peor y patetico del caso es que es a costa de los impuestos de todos los catalanes.

#23 i a Madrid?, Mataró, 24/07/2015 - 15:42

I el CAC de Madrid, ¿que diu de la 13?, ¿i de la 1, ide la 2, i de la a3, 4 , 5, ... ?
Aaahhh! ¿que a Madrid no hi hani CAC ni CAM ni cap organisme de control?,¿ i als debats només hi van gent d'una tendència? ¿i no protesta ningú?, i allà no ho troben lleig? Devem ser de països diferents, doncs!

#22 Núria, Vallès Occidental, 24/07/2015 - 15:42

Amb aquesta colla transnacionalista de TV3 abans serem gais i lesbianes que no pas independents.