Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2021. 16:54h.

El CAC també es posiciona contra Vox

L'endemà del "pacte antifeixista al Parlament" aconsella "una postura crítica davant els discursos xenòfobs"

El CAC també es posiciona contra Vox

El CAC ha elaborat unes "recomanacions sobre el tractament informatiu de les persones migrades i refugiades" als mitjans de comunicació i aconsella "adoptar una postura crítica i activa davant els discursos discriminatoris i xenòfobs". L'informe, que ha comptat amb el vot contrari de Daniel Sirera, s'ha fet públic l'endemà que ERC, JxCat i la CUP informessin que estan elaborant un "Pacte Antifeixista al Parlament de Catalunya" contra Vox al Parlament.

El document recomana "fer ús d'un llenguatge precís, respectuós i inclusiu" i demana, entre d'altres coses, "no utilitzar termes o expressions com il·legal, il·lícit, irregular, indocumentat o sense papers per definir o qualificar persones". També recorda que "els actes terroristes els cometen individus o determinades organitzacions" i remarca que "no s'ha d'adjectivar el terrorisme en funció de l'origen, l'ètnia o la religió dels seus autors". "L'ús de l'expressió terrorisme islàmic s'hauria de substituir per la de terrorisme gihadista", sentencia.

El CAC dedica el segon apartat de les recomanacions a "adoptar una postura crítica i activa davant els discursos discriminatoris i xenòfobs". En aquest sentit, insta a "evitar difondre els arguments discriminatoris sense oferir aquesta contraposició" i reclama als presentadors d'entrevistes, tertúlies i debats "tenir una actitud activa i crítica davant possibles postures discriminatòries i irrespectuoses".

L'ens públic vol que els mitjans ajudin "a superar els prejudicis i estereotips negatius" sobre la immigració i els reclama "no associar els fluxos migratoris amb la violència, la marginalitat, el desordre o la delinqüència, així com tampoc vincular les persones migrades o refugiades amb criminalitat o terrorisme". Altres epígrafs que el CAC exposa als mitjans són "informar sense sensacionalisme ni dramatisme", "contextualitzar les informacions" i "moderar els continguts per evitar els missatges d'odi o discriminatori" i, entre d'altres.

El conseller del CAC Daniel Sirera ha argumentat el seu vot en contra en un fil de Twitter i ha exposat que "en democràcia qualsevol opinió és digna i ha de ser tolerada, encara que no els hi agradi als membres de CAC" i critica que "aquestes recomanacions no responen a una visió global del fenomen migratori, intenten imposar una visió determinada de la mateixa als mitjans de comunicació i limiten l'exercici de la llibertat d'expressió de periodistes i opinadors".

Finalment, Sirera diu que "posats a evitar 'posicions no respectuoses' el CAC hagués pogut demanar als mitjans que evitin acusar de 'racistes', 'feixistes', 'xenòfobs' o d''extrema dreta' als que aposten per una política d'immigració legal, ordenada i vinculada al mercat de treball".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 gurguri , barcelona, 27/02/2021 - 18:25

Para muchos vecinos de la Meridiana los que hace mas de 300 vias nos impiden salir de nuestras casas opinamos que los del "prucés" son supremacistas y violentos, los del CAC son un ente que solo trabaja para ellos en vez de sancionar a TV3.

#17 Sergi Sergio, Barcelona, 27/02/2021 - 13:42

La de parasitos y vividores que tenemos que mantener en Catalunya, eso si que es un expolio real a nuestros bolsillos.

#16 Soloesmiopinion, Tabarnia, 27/02/2021 - 11:55

Pues si hay que ser duros con los discursos xenófobos, supongo que no permitirán las apariciones de miembros de JxCash.

#15 Joan del Bages, Manresa, 27/02/2021 - 11:26

Ah... "Bravo" Loppacher... I quan als programes del "gran payaso del reino" un tal Jair Dominguez insulta a Espanya, ergo als espanyols, no he vist mai que diguis res. I que costa a l'erari públic aquest invent del CAC i què aporta a la societat ?

#14 Daviz, Sant Climent de Llobregat, 27/02/2021 - 09:41

Los demás a lo sumo que subsistan, que planten y comercialicen ajos, que los compren y los revendan en árcenes de vías secundarias...dicho ofrecimiento sea tapadera de lo que todos pensáis.