Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2019. 08:36h.

El Canadà també és fatxa

Puigdemont els acusa d'acostar-se "l'extrema dreta" per negar-li l'entrada al país

El Canadà també és fatxa

El expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, en una carta oberta als canadencs a la qual ha tingut accés Europa Press, ha admès estar "perplex" per la negativa de Govern canadenc a concedir-li l'autorització per poder viatjar al país, decisió que ja va anunciar que recorrerà al Tribunal Federal del Canadà.

Així ho ha manifestat després que el Govern del Canadà hagi negat l'autorització d'entrada a país a l'expresident de la Generalitat, que l'havia sol·licitat per fer una gira a l'abril per Quebec, organitzada per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Montréal. Segons Puigdemont, no esperava aquest tracte, sobretot tenint en compte que pot circular "lliurement" per diversos països d'Europa, fins i tot al Regne Unit.

"Vaig pensar que el Canadà, que sempre ha gaudit d'una gran aura d'exemplaritat internacional, seria més acollidor", destaca en la missiva, on considera perjudicial per a la democràcia la posició de Govern canadenc i avisa que portarà la decisió a el més alt poder judicial si cal.

També assegura que el preocupa que l'actitud de Govern canadenc pugui interpretar com un suport "a la perillosa tesi, tan estimada per l'extrema dreta i que, per desgràcia, guanya influència a Espanya, que la participació d'un electe en la celebració de un referèndum d'autodeterminació pot ser legítimament punible amb condemnes penals".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Carles Bertran, Barcelona, 04/12/2019 - 00:37

La UE es facha, Canadá es facha... Todos son fachas menos la gente de extrema derecha europea que son los únicos que le apoyan. En fin..

#24 Perico, Matadepera, 03/12/2019 - 19:52

En Canadá tienen la experiencia del Québec, así que difícilmente permitirán que vaya este enajenado a alborotar el gallinero. Por otra parte, este pavo gasta el dinero a espuertas (imagínense sólo en abogados y costas procesales de sus incesantes litigios): vivales y caradura es poco.

#24.1 Figueras, Figueras, 04/12/2019 - 12:18

En abogados? o en ASESINOS?

#23 CANADÀ, Barcelona, 03/12/2019 - 19:04

Ay, Karlitos, quan la guineu no les pot haver, diu que són verdes, fatxes, en aquest cas.

#22 Alejandro, Villadecans, 03/12/2019 - 15:45

Este como Corea del norte apoye la independencia de Cataluña, lo ensalza como la mayor y mejor democracia del mundo, bueno despues de la republica catalana y que nos hechen a los mas de 5 millones de fachas que habiramos en ella

#21 Alejandro, Villadecans, 03/12/2019 - 15:37

Uno de ectrema derecha acusando a otros de serlo