Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2010. 08:31h.

El candidat d'UPyD admet que el castellà no està perseguit

Antonio Robles: "No necessitem despullar-nos perquè tenim idees al cap"

El candidat d'UPyD admet que el castellà no està perseguit

Robles, amb Rosa Díez

El candidat d'UPyD a les eleccions catalanes, Antonio Robles, ha manifestat en una entrevista a Entrevistademà que "el castellà no està perseguit a Catalunya. En tot cas, no estan suficientment defensats els drets de ciutadans concrets; unes vegades per raons de llengua, altres per raons de treball, altres vegades per raons de cultura… ".

"Però el castellà no té cap problema. Els que sí que poden tenir problemes són els ciutadans concrets els quals a vegades no se’ls respecten els drets, com quan se’ls multa per posar rètols en castellà. En aquests casos s’estan lesionant els drets que qualsevol ciutadà té. I és que quan parlo de ciutadà faig referència a un subjecte amb drets, no a un súbdit que només té deures…", remarca.

En aquest sentit explica que explicarà aquest fet a la resta d'Espanya. "Ho estem fent i ho hem fet sempre. El que passa és que a vegades es vol distorsionar el problema. Hi ha gent interessada en magnificar una persecució que no existeix. En els dos sentits! Jo no crec que el castellà estigui perseguit, però el que sí que veig és que, de vegades, determinats polítics, no respecten certs drets de la gent. I, repeteixo, no és només un problema de llengua", afegeix.

D'altra banda, també recorda com "Rosa Díez va dir en el seu moment que ella no necessitava despullar-se perquè tenia idees al cap, frase que ens va agradar molt".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#62 Francesc, Barcelona, 27/10/2010 - 19:25

Si aneu a Alemanya és molt possible que no li ensenyin gens de castellà. I estic convençut que no ho criticaríeu. Per què aquest canvi de xip en un lloc i en un altre?

#61 Francesc, Barcelona, 27/10/2010 - 19:23

Laura, i què, que no hagueu pogut escolaritzar el vostre fill en castellà des del començament? L'aprendrà igualment perquè l'estudiarà a l'escola i el parlarà a casa. Què us hi jugueu que el parla i l'escriu perfectament als 16 anys?

#60 Marc, BCN-ESPAÑA, 27/10/2010 - 15:15

Antonio Robles tiene principios,ideales y trabajo para lograr una Cataluña de ciudadanos iguales en una España constitucionalista, Albert Rivera sólo tiene campañas publicitarias y el apoyo táctico de los nacionalistas catalanes.

Comparen integridad y seriedad con imagen y espectaculos.

#59 Marc, BCN-ESPAÑA, 27/10/2010 - 14:57

Hemos olvidado que el Riviera pactó con un partido de ultra-católico en las Europeas(Libertas) y con los Nacionalistas-Regionalistas de Unidad del Pueblo Salamantino. Rosa Diez no pudo elegir con quien pactar cuando estaba en el PSE. Con UPyD nunca ha pactado con nacionalistas. Riviera si

#58 Laura, Barcelona, 27/10/2010 - 12:58

Q poca vergüenza tiene ese hombre.Yo no he podido escolarizar a mi hija en un cole donde le enseñen más de 2 horas en castellano.MENUDOS HIPOCRITAS ESTOS DE UPYD.YO NO SÉ A QUÉ JUEGAN.Desde luego que mi voto irá para los únicos que han hecho algo durante estos años: Ciutadans