Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2012. 14:00h.

El Cant de la Senyera pels Segadors

Miquel de Palol troba l'himne actual una "vàcua exhibició tabernària de testosterona buscaraons"

El Cant de la Senyera pels Segadors

Miquel de Palol

L'escriptor Miquel de Palol, en el llibre Meditacions des de Catalunya (l'Arquer), considera que "ara que ja sembla que una certa majoria percep les raons objectives de la secessió, cal atendre les sentimentalitats col·lectives, i en primer lloc alliberar de l'oficialitat Els Segadors".

En aquest sentit argumenta que "no s'ha guiat mai cap comunitat ella mateixa amb convicció ni amb èxit cap a un destí significant al so d'un himne amb mode menor i frases musicals descendents", trets que considera "propis d'una marxa funebre".

"Els Segadors aprofundeix en la imatgeria ombriva, depriment i derrotista de la Catalunya en menor d'El Cant dels Ocells, El Noi de la Mare i Fum fum fum", afegeix. De Palol creu que "com a estendard, El Cant de la Senyera és molt més apropiat" que "resol els defectes" que té Els Segadors "com a arenga, o sigui, fet amb to major i amb frases ascendents".

"Pel que fa a la lletra, la ruda, primària, vàcua exhibició tabernària de testosterona buscaraons -'que tremoli l'enemic', 'bon cop de falç'-, a més sense que els fets l'avalin sinó al contrari, no és adequada per presentar en positiu un país que aspira  a fer-se respectar, civilitzat i amatent de la conciliació i la pau", conclou.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#49 Kefes, Sitges, 06/02/2012 - 10:26

Quan Catalunya torni "a ser rica i plena", l'himne ja no tindrà sentit. Mentrestant...

#48 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 05/02/2012 - 23:14

Joan Margarit, Premi de Cultura de la Generatitat, considera infumable Els Segadors, y Valentí Almirall, padre del catalanismo político, jamás quiso cantarla. Pero gustaba mucho a Terra Lliure, por eso fue el himno de los JJOO-92.
Els Segadors y Terra Lliure.
ciudadanosinmitos.blogspot.com

#47 Vicenç, Badalona, 05/02/2012 - 12:22

Sempre he pensat que el vertader himne de Catalunya es El cant de la senyera. Un homenatge al símbol mes característic de la nostra terra,la nostra bandera.
Els que van escollir el Segadors per himne catalá, no varen tenir en compte que es mes bonic i fidel al nostre tarannà la senyera.

#46 Oriol, BCN, 05/02/2012 - 11:59

A veure, Josep, si no vaig errat, la guerra dels segadors va desembocar en el tractat dels Pirineus, que va suposar l'anexió a França de la Cerdanya, el Rosselló i el Conflent.

Potser va ser una victòria "efímera" de les classes populars, però les conseqüències encara perduren avui.

#45 Emeteria, Barcelona, 04/02/2012 - 22:26

Dons... la veritat és que jo ho veig exactament de la mateixa manera. I al meu pare, sempre vaig sentir-l'hi dir que l'himne hauria de ser El Cant de la Senyera. Com dirien molts avui "Els segadors"... que no me representan, ¡que no!