Publicitat
Política · 11 de Març de 2019. 22:22h.

El canvi d'opinió del comissari Castellví

El comandament dels Mossos es desdiu sobre la "violència"

El canvi d'opinió del comissari Castellví

L'excomissari Manel Castellví ha rectificat les declaracions que va fer dijous passat en les que va afirmar que va advertir el Govern d'una possible "escalada de violència" l'1-O. A preguntes de les defenses, Castellví ha matisat la versió que va donar a les preguntes del fiscal Javier Zaragoza i ha manifestat que la previsió de risc que van fer en aquella jornada "va fallar" perquè hi havia ciutadania no organitzada i no hi havia presència de grups violents.

El comissari també ha aclarit les declaracions sobre l'independentisme revolucionari que va fer dijous passat i ha assegurat que abans de l'1-O "no estaven coordinats, no hi havia cap entitat que exercís aquella acció".

Castellví ha defensat l'operatiu dels Mossos d'Esquadra durant l'1-O i ha explicat al Tribunal que hi havia una gran diferència entre l'ordre de la fiscalia i la interlocutòria de la magistrada, recalcant que els Mossos van obeir en tot moment el mandat de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'excomissari també ha assegurat que els dies anteriors els Mossos van visitar "totes les escoles" i no hi van trobar preparatius per al referèndum. "Nosaltres vam visitar locals i, en compliment del mandat, de la interlocutòria de la magistrada, i, en aquells moments, no trobem dependències en què s'estiguessin desenvolupant activitats que propiciaren el referèndum".

Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#7 Borrell ll, Girona, 12/03/2019 - 17:52

Però així, en judici d'un estat democràtic , de dret, constitucional, aconfesional, modern i europeu del xegle XXI, ...les defenses poden preguntar ? Jutgem a Marchena per rebel·lió, que ha deixat aquest cap de setmana per aquestes defenses es preparin ? Nesquik o cola cao ?

#6 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 12/03/2019 - 13:07

Otro que al levantarse de la cama se ha encontrado la cabeza de su pura sangre más preciado entre las sábanas: youtu.be/nSjBiYLVwKU.

#5 Tabarnés puro, Barcino, 12/03/2019 - 10:35

A este le han "soplado" que o cambiaba de declaración, o las calçotadas que le queden las tendría que celebrar en Canarias..

#4 Dominus, Manresa, 12/03/2019 - 10:27

En Marchena està deixant amb un pam de nas els tal defensors perque la decisió d'aplaçar la declaració del tal Castellví de fins a dilluns, deixant tot un cap de setmana mans lliures als inquisidors de la veritat, ha estat el motiu perque el testimoni passés a un estat de retractar-se possiblement per evitar les amenaçes dels IR. Vergonyós

#3 Chris, Lérida, 11/03/2019 - 23:44

Clar, no van trobar preparatius pel referèndum, quan mantenir les escoles obertes era pràcticament l'única cosa a preparar!