Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2019. 08:34h.

El cap de premsa de Junqueras veu el procés en una "dimensió desconeguda"

Sergi Sol: "ERC és l'únic gratacel que ha quedat dempeus"

El cap de premsa de Junqueras veu el procés en una "dimensió desconeguda"

L'home de confiança d'Oriol Junqueras, Sergi Sol, admet que hi ha "desconcert" entre l'independentisme i en un article a El Temps assenyala que el procés es troba en "un estadi que mai no havíem estat, una dimensió desconeguda que demana perseverar, paciència i tornar a visualitzar un camí".

Sol exposa que cal "reorganitzar les pròpies files per afrontar amb determinació un horitzó que estarà marcat per la repressió i pel càstig exemplar que l'Estat voldrà executar damunt els presos de l'1 d'Octubre i del conjunt del moviment independentista". En aquest sentit, apunta que el congrés d'ERC a la tardor "té el repte descomunal de desbrossar el camí, de fer aterrar l'1-O, d'interpretar-lo com una gran victòria, com el principi de tot i no pas com el final de res. Sabedors també que una flor no fa estiu, ni dues primaveres".

L'assessor del vicepresident Pere Aragonès afirma que "l'únic gratacel que ha quedat dempeus després del terrabastall de l'1-O ha estat el d'Esquerra Republicana" i remarca que "la doctrina junquerista, el país que dibuixa, ha reportat guanys inqüestionables allí on més necessari era, penetrant en barris nacionalment espanyols, i s'ha erigit com a alternativa al PSC".

"No obstant, l'altre gratacel, tradicionalment el més alt i esvelt, ha implosionat" contraposa Sol, que ho vincula amb "les sotragades del procés" i "les malifetes d'una manera de fer i de patrimonialitzat el país". "Dos gratacels que, com les mares de Salomó, han tingut sempre dues actituds davant el país, també davant la vida", sentencia.

Sergi Sol assegura que "ERC es fa gran i en la mesura que es fa gran i forta també té l'obligació d'assumir i liderar els reptes col·lectius, una enorme responsabilitat en l'actual conjuntura" i lamenta que la formació republicana "és percebuda com l'adversari a batre, i això inclou i provoca els constants intents de desestabilització i les ferotges campanyes populistes amb una agressivitat que fa feredat".

Tanmateix, assenyala que aquestes campanyes "han fracassat -toquem ferro- perquè l'organització ha integrat la cohesió com un fet intangible d'incalculable valor" i creu que "ERC s'ha de carregar el país a l'esquena, superar la cridòria i la gesticulació grandiloqüent, definir una estratègia de futur, integrar i cohesionar un ampli espai social que actuï com a força motriu del país, en tots els àmbits".

Finalment, diu que "per reeixir caldrà assumir un nou embat, que no serà indolor i pel que caldrà ser més, estar millor preparats i actuar amb tota la determinació". "Això inclou instruments de lluita que s'han demostrat vàlids i eficaços, tant en el context internacional com en l'intern, tal com ja es va assajar exitosament amb la insubmissió: la desobediència civil", conclou.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Anibal Pérez, MADRID, 22/08/2019 - 22:30

Si, vale, don Sol, tu sigue haciéndote pajas mentale, que nos seguiremos partiendo de risa. ¿Se puede ser más iluso?

#16 José Garcia , Barcelona, 22/08/2019 - 01:32

"Sabadors de que una flor no fa estiu...". Carai quin nivell! I ho ha dit aixi, com qui no vol la cosa! I lo del gratacel ja no hi arribo, massa alt!

#15 Andreu, Mataro, 21/08/2019 - 23:48

Tota aquesta colleta de misa diària i salvació eterna fan més por que una pedregada. Lo seu es visualitzar el camí.

#14 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/08/2019 - 23:45

¡Ostras, ERC rascando el cielo con el último piso! Pero con el piso bajo seguramente rascará el infierno; allí instalarán las checas, como en los años 30.

#13 Finsescoions, Blanes, 21/08/2019 - 21:47

I continua bevent el puses......
Cal psicòleg/desintoxicació urgent....a càrrec Mútua privada, és clar......