Publicitat
Política · 5 de Juny de 2018. 18:37h.

El cap de premsa de la Federació de Judo surt escaldat

Un vicepresident de l'Europarlament li recorda que "Espanya té una Constitució democràtica"

El cap de premsa de la Federació de Judo surt escaldat

Ferran Piqué

El cap de premsa de la Federació Catalana de Judo, Ferran Piqué, que va denunciar el "silenci" d'Europa pel que fa a Catalunya i va defensar que Catalunya era un país a l'eurocambra, va ser replicat per un vicepresident del Parlament Europeu del Partit Popular, Ramón Luis Valcárcel. El dirigent popular va recordar que "Espanya té una Constitució democràtica, acceptada voluntària i lliurement pels espanyols" i va ser ovacionat pels assistents.

El popular, que també va ser president de Múrcia, va recordar que cal "respectar la Constitució, acceptada voluntària i lliurement pels espanyols" i va explicar que "Europa té unes normes" i unes "línies vermelles que no es poden traspassar" en la resposta al jove.

"Aquest Parlament és el santuari de la paraula lliure. Catalunya no és un país, és una regió d'Espanya" va afirmar el vicepresident de manera contundent, corregint el jove independentista, fet que va provocar una ovació per part dels assistents a la Cambra en un dels moments més destacats de la sessió.

El vicepresident del Parlament Europeu va assegurar que "m'entristeix que es pugui faltar al respecte als que aquí heu vingut a construir Europa per ningú que mantingui, no el criteri de construir, sinó el de destruir" i va assegurar que té un "immens estima" cap a Catalunya.

Ferran Piqué va ser un dels joves que va participar en l'European Youth, una trobada on 8000 joves de tota Europa passen dos dies a Estrasburg per debatre sobre el futur de la Unió Europea. Durant la seva intervenció, el cap de premsa de la Federació de Judo va preguntar-li al vicepresident què opinava sobre "la repressió del Govern espanyol", de "l'empresonament dels polítics" i de la "manca de llibertat d'expressió". Piqué també va ser ovacionat per part d'alguns dels assistents a l'hemicicle. El jove va compartir la seva intervenció al seu compte de twitter.

Piqué va assegurar sentir-se "avergonyit" veient com Europa "oblida una part dels seus habitants" i va afirmar que "quasi un 80% de la població és partidària de votar sobre el futur de Catalunya". La xifra del 80% a la que va fer referència el jove no es va extreure de cap baròmetre del CEO, sinó d'una enquesta que va fer l'emissora Rac1 l'any 2012.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#22 botifler1914, sINITACA, 06/06/2018 - 17:39

Un chulito de bar.

#21 Purria Separata, Mollerussa, 06/06/2018 - 17:35

"Jefe de prensa de la federación catalana de judo"????
O sea: otro mamandurriano a vivir del cuento secenaci.

#20 Michel, Terrassa, 06/06/2018 - 16:22

Este Valcarcel, cuando era Presidente de Murcia dijo que Pasqual Maragall, Presidente de la Gene, se había bebido hectólitros de vino a raiz de unas declaraciones del segundo. Y lo dijo con desfatachez, prepotencia y mala educación. Y ahora este sujeto es un alto cargo de la UE ? Nome extraña que la UE vaya tan mal.

#20.1 Going , Sabadell , 06/06/2018 - 21:55

Hombre Michel, cuanto tiempo hacia que no sabía de ti

#19 Jordi BR, L'H, 06/06/2018 - 11:22

Si ningú dubte que la Constitució és democrática, el que critiquem apart d'estar anticuada, que és el menor dels problemas, és l'aplicació partidària i antidemocrática de la mateixa que fan els jutges per ordre de l'executiu

#19.1 Ramon, Terrassa, 06/06/2018 - 11:39

Vosotros no queréis una Constitución., vosotros queréis un chicle.
Del gusto que os apetezca sólo a vosotros y que podáis estirar o explotar cuando os dé la gana.
Pues va a ser que no.

#19.2 Joan del Bages, Manresa, 06/06/2018 - 18:21

Els jutges no actuen mai per ordre de l’executiu. Si fos així, el cas Gürtel hauria estat sentenciat tal com ho ha estat? Els fiscals sí que ho poden fer. Separació de poders, propi de l’Estat de Dret i sort en tenim. Ara, no sé si en Santi Vidal o els que varen redactar la “Constitució “ catalana ho veuen igual. Em temo molt que no.

#19.3 Jordi br, L'h, 06/06/2018 - 23:43

Joan, no posis la Gurtel com a exemple perque deixant apart les morts i suïcidis estranys, és mes que evident que els acusats son els sacrificats de la causa. No siguis ingenu

#18 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/06/2018 - 08:24

La federació catalana de judo té un cap de premsa? Tanta informació genera? Tan sobrats anem que podem pagar un sou, segur que molt bó, a algú que pràcticament no té feina? Ahh, un altre exponent del PER català, es clar.