Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2009. 14:38h.

El cap dels Mossos demana "respecte"

"El cofoïsme és tan enemic nostre com la crítica exagerada"

El cap dels Mossos demana "respecte"

Joan Saura al dia de les esquadres a l'Auditori de Barcelona. Foto: Eva Guillamet

El subdirector operatiu dels Mossos d'Esquadra, Josep Milián, ha aprofitat la seva intervenció en el Dia de les Esquadres, durant un acte solemne celebrat a l'Auditori de Barcelona, per a demanar "respecte" per al cos després de les darreres polèmiques arran de la càrrega policial contra estudiants i periodistes.

Milián ha explicat que "ningú pot negar" que el 2008 ha estat un "any intens" perquè s'ha posat "fi al desplegament territorial", inclòs el Servei Català de Trànsit. El comandament operatiu més important ha insistit que que fan una "feixuga feina" sense defallir i que "surt endavant i surt bé". "El cofoïsme és tan enemic nostre com la crítica exagerada", ha afegit.

El comandament ha admès que "hem passat moments complicats" amb dificultats "certes i importants, fins i tot qüestionaments", però que el cos dels Mossos d'Esquadra "està format per homes i dones valentes". "Volem ser pròxims, però també exercir el principi d'autoritat que se'ns ha delegat", ha continuat.

Josep Milián ha demanat també que "se'ns tracti amb exigència, amb rigor", però "també demanem respecte cap a la institució del país i de l'autogovern que és la policia de la Generalitat". En la seva opinió cal "saber escoltar no només els que més criden, sinó també els silencis dels ciutadans".

El subdirector operatiu ha defensat també "l'aposta decidida que hem fet per la formació" amb un 40% d'agents que han rebut "formació contínua o especialitzada".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 adox, barcelona, 22/04/2009 - 15:46

Ex sargento Milan (Policía Local de Sabadell), el respeto a un cuerpo policial no se exige SE GANA, con actitudes, respeto y garantía de los derechos constitucionales.....Per estos principios estén supeditados en la Escuela de Policía de Mollet al Estatut

#4 Jordi, Barcelona, 20/04/2009 - 23:07

Fran, coneixes alguna policia del món democràtic que no doni cops quan rep l'ordre de desallotjar un carrer ocupat? Ja no recordes els ferros, martells i pals d'alguns "manifestants"? La polícia fa de policia, agradi o no a alguns.

#3 tu rai, terre de l'ebre, 20/04/2009 - 19:34

Que fàcil és tirar a matar, és un col,lectiu molt gran com pots generalitzar i queda't tant ample
Fran aterrisa , que no es bó fumar tant.

#2 Yo, BCN, 20/04/2009 - 17:52

Cumplen ordenes :)

#1 Fran, Llinars, 20/04/2009 - 17:37

Respecte pels Mossos?el dia que ells respectin els caps,cames i cossos d la gent tindran el respecte i reconeixement.Mentre son una colla de gorilas q s´aprofiten q la lleis els protegeix x donar cops a dojo i a sobre volen tenir bona imatge.