Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2013. 13:02h.

El cas Bárcenas s'acosta al PP

El jutge cita a declarar com a testimonis Cospedal, Arenas i Cascos

El cas Bárcenas s'acosta al PP

Cospedal

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar com a testimonis la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i els dos antecessors en el càrrec, Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos, en el marc de la investigació que porta a terme pels anomenats "papers de Bárcenas".

Ruz espera que li aclareixin el procediment de donacions anònimes al PP. Arenas i Álvarez-Cascos han estat citats el dia 13 d'agost, i De Cospedal, l'endemà, el 14. En el seu cas, però, la declaració es podria prendre al seu despatx de presidenta de Castella-la Manxa per la seva condició d'aforada. El jutge s'ha mostrat disposat a desplaçar-se a Toledo, llevat que ella decideixi fer-ho a l'Audiència Nacional.

En el seu escrit, el magistrat justifica la decisió per la responsabilitat que cadascun dels tres testimonis va tenir al capdavant de la secretaria general de la formació durant els diferents períodes en què s'investiga la presumpta comptabilitat B. 

A més, assegura que fa declarar els dos predecessors de Cospedal en el càrrec per no "incórrer en incongruència". I hi afegeix que, malgrat que Arenas i Álvarez-Cascos van ser en el càrrec en un període anterior a la instrucció del cas, poden aportar "dades rellevants" per a la investigació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 jordi, bcn, 30/07/2013 - 17:26

home això de "'s'acosta al pp"...però si els hi ha caigut a sobre, que estan tots emmerdats

#2 3, s, 30/07/2013 - 13:22

i a Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta quan els citaran a declarar?.

#2.1 jordi, bcn, 30/07/2013 - 17:28

noi, tens tota la raó però almenys jo amb aquests els vaig veure emmaniillats, cosa que als de les españes sembla que ni això