Política · 12 d'Abril de 2016. 21:09h.

El cas Garganté amenaça els primers Pressupostos de Colau

La tebior de l’alcaldessa és perquè necessita els vots de la CUP

El cas Garganté amenaça els primers Pressupostos de Colau

Josep Garganté

El cas Garganté, a més d’enterbolir les relacions entre Barcelona en Comú i la CUP, podria dificultar l’aprovació dels Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona. I és que Ada Colau necessita que almenys un dels tres regidors ’cupaires’ voti al costat de Barcelona en Comú (11), ERC (5) i el PSC (4) per aconseguir la majoria absoluta -fixada en 21 regidors- i tirar endavant els comptes municipals del 2016.

Una dependència que explicaria perquè l’alcaldessa de Barcelona ha optat per mantenir-se en un segon pla durant tota la polèmica suscitada arran de la publicació d’un vídeo en el qual es veu el regidor de la CUP, Josep Garganté, exigint a un doctor que modifiqués el seu informe per atribuir a la Guàrdia Urbana les lesions que presentava una ‘manter’.

Des de l’oposició, els grups municipals de CiU i PPC van instar l’alcaldessa a “donar la cara” i “emparar la Guàrdia Urbana”. Colau, finalment, va trencar el seu silenci aquest dilluns, quatre dies després que el facultatiu denunciés Garganté per un presumpte delicte de coaccions. L’alcaldessa va assegurar que la policia muncipal ““ha actuat com havia d’actuar en tot moment”, però que no pot “prejutjar” l’actuació del regidor.

Aquestes paraules, però, no han estat del grat de la formació antisistema . La CUP ha reclamat a Ada Colau que rectifiqui les seves declaracions i ha exigit que “s’obri una investigació dins del cos de la Guàrdia Urbana”. “No entenem que es posi en dubte el manter i no a la Guàrdia Urbana”, ha manifestat la diputada del partit anticapitalista, Mireia Vehí.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 PepetCabrejat, Bcn, 13/04/2016 - 07:44

En qualsevol altre pais aquest personatge hauria dimitit o el seu partit l'hauria cessat, bivim en una República bananera.

#2 Muchos cuentos y mentiras " la Colau" es quien es., Barcelona ciudad sacrificada x el poder, 12/04/2016 - 22:16

Lo q le va a Colau y sus fans...todos sabemos lo q es!
En cuanto a los presupuestos pq no son demócratas y entre todos con CIU, PP , C's...no se llega a un acuerdo. Es lo q hemos votado los barceloneses no?
Barcelona es diversa como lo demuestra el resultado xq PSC no es igual q Podem!

#1 ENRIC2, bcn, 12/04/2016 - 22:12

La resposta de ADA COLAU només demostra la seva baixa qualitat moral. Una peixatera tindria molta més decència