Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2010. 18:00h.

El cas Gürtel de CDC

A Artur Mas, en bon moment electoral, li esclata un cas de corrupció al seu partit

El cas Gürtel de CDC

Artur Mas, durant un acte de CiU a Vic

Entre Artur Mas i Mariano Rajoy existeix un paral·lelisme clar: mentre creixen amb força les seves expectatives electorals, s'enfronten a greu casos de corrupció als seus partits: Gürtel i Palau de la Música.

La direcció de Convergència i el mateix Artur Mas han negat fins ara que l'escàndol del Palau té dos vessants: l'enriquiment de Fèlix Millet i els seus socis i el finançament il·legal del partit nacionalista.

No obstant això, el desenvolupament de la comissió d'investigació parlamentària, parcialment tapada per les implicacions del tripartit en el cas de l'hotel del Palau, van posar ja sobre la taula uns fets que apuntaven amb claredat cap al finançament de CDC. L'informe de l'Agència Tributària conegut ara ratifica aquesta evidència.

Malgrat que tot indica que es tracta d'un autèntic Gürtel de Convergència, Artur Mas ha dit aquest dimecres que "en cap moment l'Agència Tributària apunta cap a CDC", i ha afegit que "l'informe no diu en cap moment que CDC cobrés diners".

Segons Mas, les coses no estan prou clares: "Per afirmar que els governs de CiU donaven tracte de favor a alguna empresa caldria repassar totes les adjudicacions, una a una, i veure si estaven ben fetes. Si no hi ha tracte de favor, qualsevol altra suposició caldrà demostrar-la".

Però la resta de partits consideren que el tracte de favor ja està demostrat. Així, el diputat del principal partit del Govern, el PSC, que va ser membre de la comissió parlamentària d'investigació, ja ha assegurat que CDC "és còmplice de l'espoli del Palau".

De la seva banda, Dolors Montserrat, en nom del PPC, ha afirmat que "l'informe de l'Agència Tributària prova que Millet era el soci comissionista de CDC", i ha afegit que "si Artur Mas no respon amb cessaments immediats, vol dir que ell mateix haurà d'assumir les responsabilitats polítiques que se'n deriven".

Pere Bosch, diputat d'Esquerra Republicana, ha considerat que ha celebrat que "dia rere dia es van coneixent noves evidències que confirmen el finançament irregular de CDC, utilitzant al Palau de la Música com a paraigües per cobrar la contraprestació per l'adjudicació d'obra pública a Ferrovial".

També s'ha pronunciat ICV. La seva portaveu, Laia Ortiz, ha demanat al jutge que investiga el cas, Juli Solaz, que obri diligències per investigar el presumpte finançament irregular de CDC. Ha dit que la "contundència" de l'informe de l'Agència Tributària no deixa dubtes sobre l'adjudicació d'obres públiques durant els governs de CiU a l'empresa Ferrovial a canvi de contraprestacions econòmiques, trama en la qual el responsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, actuaria com a intermediari.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 Pep, Alt Empordà, 05/08/2010 - 16:46

Joan de Manresa estas malalt..ja son molts els sociolegs que diuen que les societats que acaven votant partits clarament corruptes és que estan malaltes..mal et pesi n'hi ha que no son lladres, però és que CiU ho son molt i dels podrits..CiU=CORRUPCIÓ

#26 Carles, Cardona, 05/08/2010 - 14:17

La solució és senzilla no vetar ni a CIU ni al PSC ni a cap partit amb la mínim sospita de finançament irregular. Només així farem net. Tots els que us justifiqueu atacant al PSC demostreu ser tant corruptes com ells i així CIU i PSC seguiran robant.

#25 montsec, iznajar, 05/08/2010 - 13:54

vica l'empastifamebnt!!! visca els socialistos que NO VOLEN DEIXAR EL PODER .QUINA VERGONYA DE GOVERNANTS QUE NO TENEN NI UNA ENGRUNA DE DIGNITAT INSTITUCIONAL.
hAN VIST QUE LES ENQUESTES FAN GUANYADORA A CIU I TOTS A EMPASTIFAR...3 CONTRA 1 !PENÓS

#24 joan, manresa, 05/08/2010 - 13:05

El Casal,12,50 h.-EL PSOE tot i el cas FILESA,va guanyant eleccions.CiU fará el matej.La gent no es tonta i sap prou be lo que significa la financiació dels partits.,-miracles no sen fan -No mes veure la financiació dels sidicats ,amb diners del poble

#23 Lo Sisco el Rutx, Terrassa, 05/08/2010 - 12:58

Que jo sàpiga, l'ùnic dirigent català tancat a la presó per corrupció ha estat un alt càrrec del PSC. I ara volen donar lliçons de moralitat?