Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2015. 17:16h.

El cas Innova afecta més al tripartit que a CiU

El PSC té 10 imputats, Esquerra, dos, i ICV, també dos

El cas Innova afecta més al tripartit que a CiU

La Guàrdia Civil, a Reus

Amb la detenció de la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Reus, la convergent Teresa Gomis, el cas Innova segueix creixent i afectant a polítics de diferent color. Tot i així, els principals partits afectats són els que conformaven l’anterior govern tripartit de Reus, PSC, ERC i ICV, que sumen 14 imputats.

Ja sigui per la peça principal d’Innova o per les diferents ramificacions com els casos Shirota o Tecnoparc, diferents polítics han passat a declarar per Jutjat número 3 de Reus. El PSC és el que en suma més, un total de deu, per la investigació d’un aval irregular donat a l’empresa mixta Shirota.

Així, a banda de l’anterior alcalde, Lluís Miquel Pérez, també estan imputats els regidors socialistes Joan Anton Verge, Carles Salas, Eduard Ortiz, Josep Morató, Misericòrdia Dosaiguas, Rosa Garrido, José Magrazó, Martina García i Josep Allueva.

Pel cas Shirota també estan imputats els altres regidors que conformaven el tripartit reusenc, els dos regidors d’ERC, Empar Pont i Jordi Bergadà, i els dos d’ICV, Ernest París i Pilar Pérez. Per Part de CiU, només està imputada la convergent Teresa Gomis, tot i que el partit ja havia estat esquitxat abans per la imputació del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, tot i que finalment se’l va desvincular del cas Innova.

També el PP s’ha vist afectat per la investigació, tot i no tenir de moment cap imputat. Els populars reusencs van haver de destituir el 2012 l’assessor Juan Gallardo, que havia obtingut contractes d’Innova per a les seves empreses mentre formava part del consell d’administració del hòlding. A banda, desenes de càrrecs directius o gerents de les diferents empreses relacionades amb Innova també estan imputats.

Les imputacions van començar pel president d’Innova i de l’Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat i pel president del CatSalut, Carles Manté, que van ser detinguts ara fa dos any acusats dels suposats delictes de malversació de cabdals públics, estafa, tràfic d’influències i blanqueig. La que fou la mà dreta de Josep Prat, Ester Ventura, també va ser imputada posteriorment.

La instrucció sobre el cas Innova segueix sumant així nous imputats i genera nous interrogants, tot i que el hòlding d’empreses municipals ja no existeix. Va ser desmantellat per l’alcalde actual, Carles Pellicer, l’estiu del 2012, a causa de l’enorme deute que arrossegava.

Imatge de l'Ajuntament de Reus

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#12 Jordi, Barcelona, 01/05/2015 - 16:32

El exalcalde de Reus es de MES....

#11 Pepet, Sabadell, 01/05/2015 - 10:47

Que és això que afecta "més"? El cas Innova, excepte la CUP, afecta a tots els partits!

#10 Carlos Gomez, Bcn, 01/05/2015 - 10:24

A Itaca ens edurem tota aquesta gent per seguir sent tambe un pais normal.
No seriem nosaltres sense corruptes.
Oi President ???

#9 Carlos Gomez, Bcn, 01/05/2015 - 00:24

I tota questa inmesa clavaguera de merda es va descobrir gracies a un ciutada, un jardiner municipal del Aj. de Reus, David Vidal que va entrar al consistori com regidor de la CUP i es va enfrotar amb una estructura mafiosa dissenyada desde la Generalitat per espoliar les arcas publiques
I continuen

#9.1 Ani Ta, Reus, 01/05/2015 - 09:32

Bueno, más bien porque no le dejaron entrar en Innova. Quería comer tambien del pastel. Al César lo que es del César.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 01/05/2015 - 00:09

Pero..
Hi ha algun incorrupte viu ??
Corruplunya SL, nou estat d´Europa.

#8.1 Pere, BCN, 01/05/2015 - 10:07

Monedero de Podemos. Ai, perdò, aquest NO.
Errejón de Podemos. Ai, perdò, aquest tampoc.
Ada Colau, encara no ha sortir res per a que a l'espanyolisme li interessa que arribi a l'ajuntament, un cop sigui alcaldessa ja serà diferent.