Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2009. 10:27h.

El cas Millet esquitxa la Corpo

El cap dels serveis jurídics és el secretari del Palau destituït per planejar un frau a Hisenda

El cas Millet esquitxa la Corpo

Cullell i Sáez, en una sessió de control al Parlament

El cas Millet ha esdevingut una casa de sorpreses i una de les ramificacions esquitxa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El secretari del Palau de la Música, Raimon Bergós, que ha estat destituït per ordir un frau milionari a Hisenda és l'actual cap dels serveis jurídics de la Corporació.

Raimon Bergós i Civit, en efecte, va ser fitxat per l'actual directora general, Rosa Cullell, per a exercir aquest càrrec. L'advocat és també secretari de la Fundació de la Marató.

El patronat de la fundació Orfeó Català va destituir en la seva última reunió el seu secretari, Raimon Bergós, i va decidir substituir-lo per Carlos Cuatrecasas, segons informava aquest dissabte el diari El País.

Bergós, que dirigeix un despatx d'advocats, va presumptament organitzar un engany a la inspecció que va realitzar Hisenda entre els anys 2004 i 2005 sobre els comptes del període 1998-2001. 

També que diversos documents indiquen que els advocats no només coneixien estafes de l'expresident de la fundació Fèlix Millet i Tusell, sinó que també van aconsellar com tapar l'afer.

Entre els documents hi ha una carta que Bergós va remetre el 31 de gener de 2005 al ex director administratiu de la fundació, Jordi Montull, a qui el fiscal acusa de desviament de fons juntament amb Fèlix Millet. La carta descriu amb detalls l ' "estratègia" que els advocats i la fundació van seguir per "deixar fora de l'abast" d'Hisenda "temes d'impossible justificació fiscal".

En la carta es descriuen algunes de les pràctiques realitzades: falsificacions de documents, creació de factures i fins i tot la redacció d'un conveni per import de 25 milions de pessetes (150.000 euros) amb la Fundació Espai Catalunya que no va arribar a constituir.

Consultat al respecte pel diari, Raimon Bergós va assenyalar que aquesta carta conté "assumptes puntuals i anecdòtics", i que el que es pretenia era "regularitzar algunes situacions". Bergós, que va assegurar no recordar tot el que deia en la missiva, va indicar que aquesta no té "importància" per "el cas".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 mesalin, gavafels, 21/09/2009 - 21:53

Pedralbes i Sarrià Sanr Gervasi fant Pudor! Prou de crosta endogàmica catalaneta

#23 multipotas, BCN, 21/09/2009 - 20:27

Millet es de la FAES..¿? i la Corpo..?¿ Sociatas peperos...?¿

#22 Kropotkin, Vic, 21/09/2009 - 19:05

Meliq Salau (Reus): Para desacreditar a los catalanes basta y sobra tu mera existencia... Si tu existes es que puede haber de todo...

#21 Damià Jou, Lleida, 21/09/2009 - 18:23

La BURGESIA catalana, sempre ha estat al costat dels colons espanyols. Aquesta burgesia son els "kapos" al servei dels espanyols que porten a la ruïna la nació catalana.La BURGESIA catalana, es o del PP o de CIU. Per ells primer la cartera.Prou mentide

#20 Manelic, Barcelona, 21/09/2009 - 18:17

Salau, de Reus.- Es va saber que el líder de Reagrupament havia estat cobrant un sou de metge d\'un hospital de Puigceredà que no existia (encara estava en obres) Ho va publicar ABC i, en comptes de desmentir-ho, va resultar que ABC era catalanòfob.