Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 20:12h.

El 'cas Millet' li esclata al PSC

La fiscalia investiga presumpte tracte de favor del Govern i l'Ajuntament de Barcelona

El 'cas Millet' li esclata al PSC

Antoni Castells i Joaquim Nadal, aquest dimecres al Parlament (foto: ACN / Pere Francesch)

El PSC s'ha vist esquitxat de ple pel cas Millet, després que la fiscalia hagi presentat una querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull pels presumptes delictes de tràfic d'influències i apropiació indeguda. La fiscalia investiga un presumpte tracte de favor cap a Millet i Montull del Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

La fiscalia ha presentat la querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull per l'operació per construir l'hotel del Palau de la Música, en què s'anava a embossar una comissió de 3,6 milions d'euros, gràcies a un conveni signat el 8 d' març de 2006 amb el conseller d'Economia, Antoni Castells i, posteriorment, amb representants de l'Ajuntament de Barcelona.

Segons la querella del fiscal, Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull, es van aprofitar de les seves relacions personals amb Antoni Castells, conseller d'Economia, per aconseguir que la Generalitat es comprometés a requalificar les finques on un promotor privat havia de construir l'hotel, que finalment va quedar paralitzat en esclatar l'escàndol del desviament de fons del Palau de la Música.

El fiscal indica que Castells va signar amb Millet el corresponent conveni sense tramitar els informes jurídics previs preceptius, deixant en mans de Millet la indemnització que hauria de percebre la Generalitat per la pèrdua de valor patrimonial derivada d'aquesta operació urbanística, perquè un dels immobles afectats era  propietat de la Generalitat.

Posteriorment, per tenir garantia de que l'Ajuntament de Barcelona no interferís en l'operació, es va signar, el 24 d'octubre de 2006, un altre conveni, entre Antoni Castells, Fèlix Millet, i el llavors primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Xavier Casas.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 josep anton perez i quer, barcelona, 12/06/2010 - 02:34

mes valdria que per dignitat i vergonya , pleguesin tots els politics i els partis politics i invertar una nova manera de fer las cosas , ben segur que dolenta que fos , no ho seria tant com ho es ara,
Si us plau , tota la classe politica , a casa .

#24 Desperta ferro, Girona, 10/06/2010 - 18:46

No hi ha cap partit net. C's si no l'han pillat, deu ser perque encara no ha remanat gaires cireres, i espero que no en remani mai cap ( és una opinió )

#23 Nadal, tolon, B., 10/06/2010 - 17:24

Ay Nadal, Nadal, que te han pescado...

#22 Fotem-los al carrer, Barcelona, 10/06/2010 - 14:56

Sé d'un que tenía una botigueta en aquest edifici que va patir mobing inmobiliari per part dels arquitectes encarregats de fer l'hotel (Bohigas i Cia, em sembla) fins que va haver de marxar

#21 Kropotkin, Vic, 10/06/2010 - 14:23

Se podrian llamar SocioConvergenciaChoricera de Cataluña, asociación patriótica con animo de lucro... Jua, jua, jua,..