Publicitat
Política · 16 de Juny de 2017. 18:08h.

El cas Palau queda vist per a sentència després de vuit anys

La defensa de CDC reconeix que el partit va rebre 2,4 milions d’euros de Ferrovial en comissions

El cas Palau queda vist per a sentència després de vuit anys

Fèlix Millet

El judici del cas Palau ha quedat vist per a sentència vuit anys després que els Mossos irrompessin la seu de la institució per escorcollar-lo. El judici, que ha durat 3 mesos i mig, ha acabat amb l'informe de l'advocat que representa Convergència, Xavier Melero, qui xifrat en un màxim de 2,4 milions d'euros la quantitat que se li podria reclamar per presumptes comissions rebudes de la constructora Ferrovial.

Melero ha invocat la jurisprudència per al·legar que els milions d'euros que l'extresorer de CDC Carles Torrent va rebre suposadament en efectiu del Palau de la Música en comissions il·lícites de Ferrovial no es poden reclamar al partit, ja que el desviament hauria estat materialitzat per una persona que va morir sense ni tan sols haver estat investigada.

En la darrera sessió, també ha intervingut alguns dels acusats com Gemma Montull i Daniel Osàcar. L'extresorer de Convergència ha titllat de mera "elucubració" la tesi de la fiscalia que va cobrar comissions de la constructora Ferrovial.  Osàcar s'ha proclamat un home "honest, íntegre i honrat" i també "catòlic practicant i home d'església".

Montull ha explicat que ha patit assetjament social des del 2009. Denuncia que ha estat "víctima d'insults" i menyspreu social des que es va destapar el cas. Els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull no han volgut utilitzar l'últim torn de paraula a què tenen dret en tot judici penal.

En el suposat espoli de la institució i el cobrament de comissions de CDC hi ha una quinzena d'acusats. El fiscal reclama 14 anys i 9 mesos de presó per a Millet i 10 anys i 10 mesos per a Montull.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 16/06/2017 - 19:08

"Osacar: "Soc catolic, integre, honest i honrat"


Quina sort te aquesta gent de missa. Han trobat la formula magica per fer net i posar el comptador a zero per nomes rendir comptes al arribar al check point charlie del colega Sant Pere i fins i tot amb cupons de descompte.

Quina fantastica camama s´han inventat i que be els hi funciona

#1 xiscu98, Matarò, 16/06/2017 - 19:04

"el desviament hauria estat materialitzat per una persona que va morir sense ni tan sols haver estat investigada.." Que cutres!! i quina poca vergonya!! la culpa la tiene el muerto! hahahahaha