Publicitat
Política · 30 de Maig de 2010. 20:47h.

El cas Pretòria 'esquitxa' l'extresorer del PSC

Quim Llach apareix citat en diverses converses entre els principals imputats, segons La Gaceta

El cas Pretòria 'esquitxa' l'extresorer del PSC

Una executiva del PSC

L'exresponsable de finances del PSC, actual director gerent de la Fundació Ernest Lluch, membre del patronat de la Fundació Rafael Campalans i membre de l'executiva del PSC, Joaquim Llach, estaria relacionat amb el cas Pretòria, segons informa La Gaceta. Al sumari del cas hi ha una nota que inclou diverses qüestions pendents que plantejar al també dirigent del PSC Joaquim Llach. La primera entrada de la nota manuscrita diu: "Reunió amb Quim Llach de part de Martí Jusmet". El text continua: "Demanar-li reunió amb José Zaragoza, 300.000 euros, proposta subrogació d'hipoteca".

Aquesta és una de les notes confiscades durant el registre de la seu de la constructora Espais, una de les dues companyies que suposadament es van beneficiar de les gestions irregulars que van portar a terme els antics homes forts dels Governs de Jordi Pujol Lluís Prenafeta i Macià Alavedra i l'exdiputat del PSC Luis García Sáez 'Luigi'. Com ells tres, el president d'Espais, Lluís Casamitjana també està imputat en el procediment per associació il.lícita, tràfic d'influències, delicte fiscal i blanqueig de capitals, entre d'altres delictes.

A més, Llach apareix citat en diverses ocasions en converses entre els principals imputats del cas Pretòria. El fet que comparteixi el sobrenom Quim amb el conseller d'Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha generat no pocs mals de cap a aquest últim.

Arran d'aquestes i altres al·lusions al cas Pretòria, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va negar ser el "Quim" que apareix en les transcripcions de les converses entre diversos imputats. "Aquest Quim no sóc jo. Hi ha fonts jurídiques que m'han informadode que no sóc jo. I no sóc jo qui ha de poder dir qui és".

El nom del secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, també apareix en la documentació del sumari al costat d'una anotació: "300.000 euros, proposta subrogació d'hipoteca".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 marti, bcn, 01/06/2010 - 10:30

en Quim Nadal no deu tenir res a veure amb això, no? com sempre sortirà net? bona pregunta...

#11 rushmore, granollers, 31/05/2010 - 20:49

Manuela on estàs ?

#10 sulfuro sulfuro, Barcelona, 31/05/2010 - 13:17

Kropotkin: Haciendo uso de una herramienta informática de mi invención he conseguido ver lo que había a la derecha de las flechas de la foto
Ne explico que el PSC lo haya suprimido.
Ponía: HECATOMBE
Cada vez somos más los que sabemos a dónde nos llevan

#9 josep, ., 31/05/2010 - 13:16

Els incorruptes comencen a estar esquitxats. Hi haurà comissió d'investigació?

#8 joan, manresa, 31/05/2010 - 13:03

El Casal amb tertulia,--Dons vinga va,una comissioneta en marcha..NO..,no? No axó només u guardem per acusar a CiU..Ahhh!!!..Cull...s,que espabiladets aquesta colla de picapolls.Srs de CiU,preneu nota.Mossegada al coll i espolsade.Ai alló de la flecha