Publicitat
Política · 4 de Gener de 2017. 11:41h.

El cas Pujol es gira contra el PP

La UDEF acusa exalts càrrecs del Govern d'Aznar de “pressionar a Moncloa” per finançar els projectes de la família de l'expresident

El cas Pujol es gira contra el PP

Antiga imatge de la família Pujol i Ferrusola

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) acusa exalts càrrecs del Govern del PP en època de José María Aznar de “pressionar a Moncloa” per aconseguir finançament públic per a la família Pujol, segons informa aquest dimecres 'El Mundo'. Aquest diners haurien servit, diu el diari, per dur a terme “contractes d'obres d'enginyeria arreglats a països africans”.

La UDEF ha presentat a l'Audiència Nacional un nou informe en el qual implica l'exministre de Ciència i Tecnologia i exsecretari d'Estat de Comerç, Juan Costa; i el també exsecretari d'Estat de Comerç, José Manuel Fernández Norniella, en l'obtenció de fons públics per a Ibadesa, empresa participada per Jordi Pujol Ferrusola i relacionada amb José Herrero de Egaña López del Hierro, nebot del marit de la ministre de Defensa, María Dolores de Cospedal.

Segons la policia, Ibadesa ha estat utilitzada en els darrers anys “per a finalitats criminals” i va comptar amb el “suport d'organismes públics espanyols” per desenvolupar projectes a països com el Gabon i el Marroc.

Els investigadors -diu el rotatiu- remarquen que els diners públics procedien de la Cesce (Compañía Española de Seguros de Crédito a la Exportación) que “concedia” a les societats de la trama Pujol “crèdits previs per finançar projectes”. En aquestes empreses, també hi particiapava Jordi Puig, germà de l'exconseller de CiU Felip Puig.

La informació d''El Mundo' explica que Jordi Pujol Ferrusola s'encarregava de realitzar un seguit de gestions davant el Govern espanyol “personificades en el secretari d'Estat de Comerç i Turisme, Juan Costa Climent, sobre el qual es va influir a través de José Manuel Fernández Norniella, president en aquell moment del Consell Superior de Cambres de Comerç, però que va exercir el mateix càrrec amb anterioritat que Joan Costa, perquè el llavors secretari d'Estat aprovés els expedients”.

La UDEF també afirma que “no es pot obviar el paper desenvolupat a Madrid per altres persones involucrades que, com diuen en les comunicacions, han de fer pressions a La Moncloca”, les quals “correspondrien a l'estructura del grup Ibadesa a Madrid, encarnada en la persona de José Herrero de Egaña”.

Finalment, un cop les gestions empresarials sortien endavant, Ibadesa i les seves empreses satèl·lit es repartien les comissions.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#17 Pere, -, 17/01/2017 - 09:07

Es tomba. NO "es gira"

#16 John, Sant Patumet, 06/01/2017 - 22:42

Por eso el "patriarca" amenazaba en su declaracion del Parlament con aquel cuento de q si mueves mucho las ramas de un arbol este se cae...

#15 Johoveigbé, Barcelona (Holanda del Sud), 05/01/2017 - 19:40

Quina foto més xula!

Com de típica família d'holandesos del sud.

#14 Xexo, Premia, 05/01/2017 - 18:58

Estos conocen todos los trejemanejes de jueces politicos de todos los colores policias i asta el fernandez de la cup les da palmaditas en la espalda si no como es que no les meten mano que me lo cuenten

#13 gurguri, barcelona, 04/01/2017 - 20:33

En los periódicos de la meseta, no quieren hablar del tema, incluso si algun dia sale el tema, nunca hablan del parentesco del Sr. Lopez del Hierro con su mujer la Ministra de Defensa.

#13.1 h22, a, 04/01/2017 - 23:43

la noticia es del periodico ElMundo. A ver si leemos con mas atención