Publicitat
Política · 28 de Juny de 2010. 22:29h.

El català deixa de ser "preferent" a TV3

El TC nega el seu ús prioritari a l'administració i mitjans públics

El català deixa de ser "preferent" a TV3

Foto de 'família' de TV3

La decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut modifica parcialment el primer apartat de l'article número sis del text originari, i elimina el caràcter preferent de l'ús del català a les administracions públiques i als mitjans de comunicació catalans de caràcter públic.

L'apartat primer de l'article sis de l'Estatut diu textualment: "La llengua pròpia de Catalunya és el català. Com a tal, el català és la llengua d'ús normal i preferent de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, i és també la llengua normalment emprada com a vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament".

Sobre això, la sentència del Tribunal Constitucional afirma al seu apartat número dos de la seva part dispositiva: "Són inconstitucionals i, per tant, nuls: l'expressió 'i preferent' de l'apartat 1 de l'art. 6 ...".

És a dir, que la senténcia manté el català com a llengua vehicular en l'ensenyament, però elimina el seu caràcter "preferent" a les administracions públiques i mitjans de comunicació públics.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#56 berilio, barcelona, 30/06/2010 - 12:52

Y sería deseable que hicierais las maletas tu y toda la purria que te acompaña.Ya veremos como aguantais sin subvenciones.Se acabó la fiesta y ahora a presentar las cuentas como también tendrán que presentarla el Colom y la Rahola.

#55 XAVI, BARCELONA, 30/06/2010 - 12:33

Ni catalan en las Cortes españolas ni tampoco en el Senado. Solo español.
Ni español tampoco en Catalunya. En Catalunya´, el catalan lengua única.
En cada sitio, la única lengua obligatoria ha de ser la original. Las demás habrian de ser opcionales

#54 article 4, Barcelona, 29/06/2010 - 16:29

No és la llengua preferent, és la normal de l'Administració i de TV3. Què més voleu ganàpies? El vaixell s'enfonsa i aquí parlem del sexe dels angels... pan i circo para el pueblo!

#53 Terraxa, Terrassa, 29/06/2010 - 14:48

El que hauria de deixar de ser preferent és TV3 i el seu deute astronòmic, per què ara TV3 és preferent enfront de la gent gran, de l'educació, de la Sanitat.... Privatitzem TV3 ja, i el que la vulgui mirar que la pagui. NO AMB ELS MEUS IMPOSTOS

#52 Tori, BCN, 29/06/2010 - 13:46

Esperemos que el Castellano deje de ser preferente en TODOS los otros canales. Si no solo se explica con un deseo de exterminar el Catalán.