Publicitat

El TSJC suspèn el reglament d'ús de l'Ajuntament de Barcelona

El català recula

Alberto Fernández Díaz, en un acte a Madrid, en una foto d'arxiu

El TSJC ha dictaminat la "suspensió cautelar" de l'execució del Reglament d'Ús de la Llengua Catalana a l'Ajuntament de Barcelona. També ha suspès diversos articles de la Diputació de Lleida que regulaven l'ús de l'aranès, a l'espera de la resolució del recurs que va presentar Convivencia Cívica Catalana.

La decisió forma part del procés iniciat pel grup municipal del PP, que va portar la norma als jutjats en ser aprovada el desembre passat, al·legant que el castellà quedava discriminat i reclamant que el reglament inclogués aquesta llengua a totes les recomanacions on apareixia el català com a única llengua o com a idioma preferent a l'Ajuntament de Barcelona.

La resolució judicial justifica la mesura dient que, donat els antecedents en sentències contra altres lleis on "s'imposa directament l'ús preferent de la llengua catalana sobre la cooficialitat de la castellana", s'han de suspendre alguns articles.

Un dels magistrats, Alberto Andrés, ha presentat un vot particular perquè considera que l'adopció d'aquestes mesures cautelars no se sustenten en el precepte legal i indica que el fet de que s'impugnin un nombre considerable de preceptes d'ambós reglaments exigirà una anàlisi més detallada de cadascun d'ells.

Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#81 Francesc, Barcelona, 28/10/2010 - 16:21

La teva postura és irresponsable. Els prejudicis nacionalistes de la Pancastella o Gran Castella fan que no vegis el perill que ot caure damunt de la societat. Que no veus que el teu fill sabrà les dues llengües?

#80 Francesc, Barcelona, 28/10/2010 - 16:18

Laura, no. Deixant de banda que aquí hi ha més idiomes que el català i el castellà, el que es tracta és que tots els nens coneguin MOLT BË, tots dos idiomes, si no volem que hi hagi dues comunitatts DEL TOT separades i sense capacitat d'òsmosi de l'una a l'altra.

#79 Laura, Bcna, 28/10/2010 - 15:19

Y cual es el problema? se niega la imposicion de un idioma frente a otro igual de oficial en una instituacion publica, es que no veo el qué....alguien me lo puede explicar? esto es la situacion normal, no? que si hay dos idiomas se escoja el que se quiera no? no podeis negar lo evidente

#78 pepe, andorra, 28/10/2010 - 11:54

pues precisamente, francesc, precisamente, es maravilloso vivir en un pais donde el idioma oficial es el catalan, pero puedo elegir el idioma q me da la gana para la enseñanza de mi hijo, no existen guettos y los funcionarios q me atienden no tienen problema en hablar otros idiomas. Es mass libre.

#77 Josep de Dan Hag, Vilanova, 28/10/2010 - 11:22

Ja ho veureu, hem de tornar als temps del Franco, temp al temps, jo que tinc 53 anys tampoc em va anar tan malament, ara parlo dues llengues perfectament, i no vull descuidar la tercera (l'Angles)