Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2010. 20:18h.

El català segueix "ben viu" a la Catalunya Nord

Manfiestació aquest dissabte a Perpinyà contra el Tractat dels Pirineus

El català segueix "ben viu" a la Catalunya Nord

La bandera catalana al cim del Canigó, a la Catalunya Nord

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) participa aquest dissabte a Perpinyà d'una doble jornada reivindicativa, coincidint amb la commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus al 1659. Per una banda, al matí, es realitza una mobilització "en defensa dels drets socials i contra la política del govern de Sarkozy". Després, a la tarda, es fa una manifestació "en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes".

ERC recorda que "així mateix, i per tal de mostrar que malgrat més de tres segles i mig de negació de la nostra existència com a poble, el poble català segueix ben viu i amb voluntat de futur". Els republicans animen els ciutadans de Perpinyà "a penjar, com ja hem fet els anys anteriors, una bandera catalana als balcons i finestres".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 Jordi, Zaragoza, 07/11/2010 - 09:47

Francesc, ¿has oído hablar de Cervantes, Quevedo, Góngora, Lope, Calderón, Garcilaso, Alarcón, Tirso, Gracián. Fray Luis y otros muchos alguna vez? ¿Te suenan? ¿Sabes que en las universidades de medio mundo se estudia el Siglo de Oro de la cultura española?

#26 pepe, andorra, 07/11/2010 - 00:25

Lo q nos podrian explicar es pq se perdio el rosellon y la cerdaña y pq la nobleza catalana juro como conde a Luis XIII. Pau claris me parece q tiene algo q ver. Y pq los Habsburgo prefirieron gestionar su imperio desde el Reino de Castilla y no desde el Principado catalán? Lo demás es política..

#25 Francesc, Barcelona, 06/11/2010 - 23:33

Per a sinceramente, suposo que te n'adones que la cultura castellana del XII al XVIII es fruit d'un robatori.... I encara vas jutjant les altres llengües? Neteja primer casa teva, que fa molta fèrum a podrit.

#24 Francesc, Barcelona, 06/11/2010 - 23:30

Un cop més recordar que la literatura española o clásica pràcticament no ha existit fins al segle XIX, el que hi va haver abans van ser traduccions d'obres catalanovalencianes girades al castellà i fetes passar com a originàries del castellà. Tot plegat cada cop és més clar.

#23 Papitu, Papussia, 06/11/2010 - 19:17

Thierry, doncs com que la cultura espanyola no es tan brillant, sino que es patètica en gran mida segons el nostre parer, nosaltres "no hi sem pas plegats" encara, i si hi som mig plegats es per força.