Publicitat
Política · 17 d'Agost de 2010. 12:51h.

El català, un altre cop al Constitucional

La Defensora del Poble en funcions recorre la llei d'acollida del Parlament

El català, un altre cop al Constitucional

La Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, en una imatge d'arxiu

La Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'acollida catalana aprovada al Parlament al mes d'abril. El Tribunal Constitucional ja ha rebut el recurs contra la norma, que fixa en el seu article 9 es que les activitats formatives dels immigrants han de ser en català.

El diputat del grup mixt del Parlament José Domingo va ser qui va denunciar la norma davant e Defensor del Poble el passat mes de maig. Domingo considerava que amb l'aprovació d'aquesta llei es prioritzava l'ensenyament del català en la integració dels nouvinguts a Catalunya i que d'aquesta manera es menystenia el castellà.

La tramitació d'aquesta petició va ser iniciada per l'anterior Defensor del Poble, Enrique Múgica, que va deixar el càrrec el 30 de juny. El va substituir de forma provisional l'adjunta primera al Defensor del Poble, Maria Luisa Cava de Llano, que ocuparà el càrrec fins que el Congrés i el Senat triïn, per una majoria mínima de 3 / 5, al nou Defensor del Poble.

De la seva banda, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha titllat de "falangista" l'anterior Defensor del Poble, Enrique Múgca, per haver iniciat la tramitació que ha portat aquesta llei catalana al Constitucional. "A partir del moment que el Constitucional diu que el català no pot ser preferent, al Defensor del Poble li ha faltat temps per recorre al Constitucional una llei de cohesió social per aconseguir que la immigració s'integri en català", ha criticat Huguet, acusant-lo de voler "trencar" la cohesió social "des del seu pensament falangista".

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#58 Francesc, Barcelona, 19/08/2010 - 16:49

El Pancastellanisme és una ideologia destructiva. Molt destructiva i que està instal.lada en les ments de moltíssims castellanoparlants ja en forma de prejudici, segons el qual el castellà i alllò castellà ha de predominar per damunt de la resta.

#57 Francesc, Barcelona, 19/08/2010 - 16:46

Aleshores es comencen a traduir obres i obres del català/valencià al castellà. I les fan passar com a seves, tan que al final s'ho acaben creient. Cal llegior el QWuixot en clau i el Criticon de >Gracián també.

#56 Francesc, Barcelona, 19/08/2010 - 16:40

El pancatalani. és diferent.. Es el sentiment de complicitat de persones que des dels seus territoris sentim que tenim un vincle comú. Ara, cadascú des de les seves institucions pròpies. De tota manera a mi m'agrada més el terme catalanovalencianisme.

#55 Francesc, Barcelona, 19/08/2010 - 16:34

DE tota manera, cal parar molt d'esment en el fet que no hi ha ni un sol document autògraf del Descobridor d'Amèrica per a Europa.

#54 Francesc, Barcelona, 19/08/2010 - 16:32

A Castella li va tocar la xamba: territori pobre afavorit immensament pels reis a canvi de continuar en la seva submissió a la monarquia.. Com signava Colom? Doncs, C-o-l-o-M amb ema final segons reprodueixen lobres impreses.