Publicitat
Política · 17 de Gener de 2021. 20:40h.

"El catalanisme ha fet molt mal"

Manuel Ibarz, exdiputat d'Unió: "Ha estat pitjor que el covid"

"El catalanisme ha fet molt mal"

L'exdiputat i exsenador d'Unió Democràtica Manuel Ibarz ha afirmat que "el catalanisme ha fet molt mal" i l'ha responsabilitzat de la situació política actual. Ibarz, que ha concedit una entrevista aquest diumenge a e-notícies, ha considerat també que "el catalanisme ha estat pitjor que el covid", que redueix Catalunya "a quatre parets" i ha anticipat que "Catalunya acabarà sent una mota de pols" per culpa del catalanisme.

"El catalanisme és una fase adolescent de la política. És de gent que no sap com funciona el món. Per a Catalunya el catalanisme ha estat pitjor que el covid" ha manifestat l'exdiputat durant l'entrevista. Ibarz també ha apuntat que "és una doctrina que el que fa és disminuir l'àmbit de la política i Catalunya a quatre parets. Posar tots els ciutadans en un forat perquè no vegin el món, no tinguin cap imput exterior".

"Això ha fet molt de mal. Mai el catalanisme assumirà la seva responsabilitat, però si hem acabat com estem, és culpa d'aquesta forma d'entendre la política. O estàs amb mi o contra mi. Si no ets dels nostres ets un botifler o si parles castellà ja no ets ni català" ha lamentat l'exsenador, que ho ha definit com "una barbaritat".

"Hauria d'arribar el moment en què algú comenci a fer examen de consciència sobre totes les barbaritats que han dit i fet i el mal que han fet als ciutadans" ha manifestat l'exdiputat. "Catalunya acabarà sent una mota de pols al planeta Terra gràcies a aquesta gent que el que vol és veure-la reduïda en el terreny que ells la puguin escombrar, i això és alta traïció. El pitjor que ha pogut passar a Catalunya ha sigut aquesta visió retrògrada del país" ha criticat.

Manuel Ibarz va ser diputat d'Unió Democràtica al Parlament de Catalunya i senador. Ha estat advocat, jutge de substitució, professor a la Universitat de Girona i delegat territorial del Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Decebut, bcn (tbn), 18/01/2021 - 15:54

Sortiran unionistes fins i tot de sota de les pedres...

#15 Joan Ferrandis, Barcelona, 18/01/2021 - 12:14

Que el nacional catalanismo sea una ideología retrógada y filofascista de los años 30 es esperable; pero lo que es inexplicable es el seguidismo que le hacen CCOO,UGT, PSC En Comú Podem y otra "izquieda" absurda, tipo Podemos

#15.1 Chris, Lleida, 18/01/2021 - 15:05

Precísamente quienes desean imponer su propia "memoria histórica"

#14 Almax, Cat, 18/01/2021 - 11:12

ara que Unió ja no està , i no podrà estar en el govern per a finançar-se il·legalment , ara es queixa , però mentre podien delinquir ja els anava bé

#13 carles6, BCn, 18/01/2021 - 10:36

llavors per tu l'espanyolisme del seu el paradís oi?. mira que ets fantasma noi!!!

#12 Joan del Bages, Manresa, 18/01/2021 - 10:18

Els d'Unió no podeu predicar res al respecte. Prou que vareu incubar durant dècades l'ou de la serp mentre us convenia. Volieu sempre aparentar equidistància però vareu contribuir amb el vostre suport als diferents governs de CiU a l'actual caos. Per tant a vostè li diria que és d'aquells que "consejos vendo que para mi no tengo".