Política · 7 de Maig de 2018. 23:32h.

El catalanisme rehabilita Pujol

Homenatge a l’expresident per reivindicar la seva obra de govern

El catalanisme rehabilita Pujol

Jordi Pujol i Marta Ferrusola

L'entitat ‘Amics de Jordi Pujol’ ha organitzat aquest dilluns un acte a Barcelona per reivindicar la figura i l’obra de govern de l’expresident, en el que ha estat el prime homenatge a Pujol des que va confessar tenir una fortuna a l’estranger sense declarar.

L’exconsellera d’Ensenyament, Carme-Laura Gil, ha destacat que l’expresident de la Generalitat “es va marcar com a objectiu la recuperació nacional”, mentre que l’exalt càrrec del Govern, Guiomar Amell, ha situat la campanya ‘Som 6 milions' com la llavor per a “la construcció d'un nou poble”.

El president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, ha ressaltat la llei de normalització lingüística, la creació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o l'organització territorial com les principals fites de l’obra de govern de Pujol.

Els casos de corrupció que han esquitxat el fundador de CDC, en canvi, han passat de forma gairebé desapercebuda durant les prop de dues hores que ha durat l'acte. Només l'historiador Josep Maria Roig Rosich s'hi ha referit per afirmar que “res d'això ha d'implicar renunciar a la seva obra”.

Roig ha explicat que “la cridòria fou majúscula” -quan va confessar que tenia una fortuna a l’estranger sense declarar- però “podem constatar que no va afectar, o no tant, el procés”. “Els seus errors personals no enfosquiran la seva obra”, ha reblat.

gispert.jpg

Pujol ha estat acompanyat per exconsellers, exalts càrrecs i dirigents de l’antiga Convergència. Entre els assistents, hi eren l’exdiputat al Congrés Pere Macias; l’actual portaveu del PDECAT a la Cambra baixa, Carles Campuzano; l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; els presidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert; així com l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega. L’expresident també ha rebut l’escalf de la seva dona, Marta Ferrusola i d’alguns dels seus fills, com Oleguer, Jordi, Pere, Josep i Mireia Pujol Ferrussola.

campuzano.jpg

En canvi, l’expresident de la Generalitat i successor de Pujol al capdavant de CDC, Artur Mas, no hi ha assistit. Mas ha excusat la seva absència per “la falta de temps i els compromisos que ja havia contret”, però ha enviat una carta per “reconèixer el mèrit, la vàlua i el sentit altament positiu de la seva obra de govern i de construcció de país, i per testimoniar el meu afecte personal que va més enllà de les vicissituds de la vida”.

L’exsecretari de Relacions Exteriors del Govern, Joaquim Llimona, ha definit Pujol com un “estadista” que apostava per construir “una Europa de les regions i federal”. “Treballant amb ell he tingut la sensació que té una dimensió cosmopolita, i aquest és un dels aspectes més encomiables”, ha manifestat Llimona, que ha conclós la seva intervenció assegurant que “això d'avui és un acte de justícia, i n'hi ha d'haver més”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/05/2018 - 16:08

La revolución amarilla = la revolución de los caciques.

#16 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/05/2018 - 16:07

No es que lo rehabilite, ya que nunca lo repudió, es que le reconoce que son sus hijos y herederos.

#15 Vlac, Barcelona, 08/05/2018 - 14:05

Hay muchos ciudadanos en Cataluña que van locos para que les roben en catalán !!!!

#14 M, Sabadell, 08/05/2018 - 14:01

Por mucho que se esfuercen e intenten rehabilitarlo, siempre será el que robó el 3 %, el que corrompió a las empresas catalanas que se dejaron, el que rechazó el pacto para recaudar todos los impuestos de los catalanes y el que recibió una "deixa"
Y el que designó a dedo a un sucesor que era inepto para el cargo, como se ha venido demostrando.

#14.1 Gregari, VNG, 08/05/2018 - 17:12

El 3% era para el partido. El y otros se llevaban muchísimo más.

#13 Tom, Barcelona, 08/05/2018 - 13:28

En Italia, cuando se reúne la mafia, lo hace en secreto y a escondidas. Aquí no, montan una asociación, alquilan una sala lujosa y se aplauden a bombo y platillo..