Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2014. 11:33h.

El CATN creu que la UE acceptarà Catalunya

“Com ens deixaran a nosaltres perduts a la galàxia, quan som un país amb un PIB més alt que Grècia?”

El CATN creu que la UE acceptarà Catalunya

Cardús, a la dreta de la imatge, amb Mas, Homs, i altres membres del CATN

Salvador Cardús, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, ha anunciat que aquest dijous tindran enllestits dos nous informes. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Cardús ha explicat que tracten de la viabilitat financera i la reglamentació europea per a una Catalunya independent.

"En tenim un sobre la capacitat o la viabilitat financera i fiscal de Catalunya, i llavors sobre els organismes reguladors, que també hi ha un informe que el que estudia és tota la reglamentació europea per tal d'acomodar-nos de cara a Catalunya independent."
 
Cardús no creu que Europa no accepti una Catalunya independent i ha posat aquest exemple: “I Grècia sortia d’Europa, se n’anava a fer punyetes l’euro i tot Europa, és a dir, que desequilibrava tot el sistema. Com ens deixaran a nosaltres perduts a la galàxia, no sé quina, quan som un país amb un PIB més alt?”
 
El CATN va anunciar que una Catalunya independent hauria d'assumir part del deute de l'estat espanyol, sempre que també es reparteixin els actius, i va defensar que una eventual Catalunya independent no abandoni l'euro.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#26 NoEsRealista, Mi casa, 15/07/2014 - 19:48

El titular sería más realista así:
"El CATN vol creure que la UE acceptarà Catalunya"

o, mejor aún:
"El CATN vol fer creure que la UE acceptarà Catalunya"

#26.1 jordi, bcn, 15/07/2014 - 22:39

i tu què coi saps?

#26.2 NoEsRealista, Mi casa, 15/07/2014 - 23:42

¿Qué sé? Lo que oigo en medios de comunicación: que la primera contestación por parte de personas de la UE fue que no, la segunda que no, la tercera que no, la cuarta que no, ... y ya he perdido la cuenta. Quizás es una posición pactada pero de momento no he oído ni un sí ni un quizás.

#25 Can pixa previsions , Barkeno QF, 15/07/2014 - 18:51

Nois, aquí tot deu en sap un niu de fer pronòstics. m'en faig creus com aquesta colla no s'han dedicat a fer travesses o endevinar la Primitiva.

#24 Agusti F, Barcelona, 15/07/2014 - 18:40

..."i la Catalunya ikndependent que no abandoni l'euro"... Però si com estat sobirà no tenim moneda pròpia, és clar que podrem funcionar amb l'euro. I amb el dólar. I amb el franc-suís, etc. etc. però com un pais de trànsit, amb la valoració que cada dia li donin els bancs. Això és un ideal?.

#23 Aurora M.M., Barcelona, 15/07/2014 - 18:34

Son ganes d'embolicar la troca. No té res a veure el PIB. L'U.E. és un club d'estats, que té uns reglaments i uns estatuts concrets que s'han d'encarar per pertanyer-hi i no pas el PIB ni romanços. Si marxem d'Espanya marxem de la U.E. i n'haurem de demanar l'admissió con un nou estat..

#22 jaume, bcn, 15/07/2014 - 18:10

A ver si nos enteramos......como se va a llamar la moneda propia de los paisos catalans?.....PESETILLA .....o......PUJOLIN?.....yo voto por pujolin......en honor de los reyes de cataluña.